У Кореї створили авто, яке перетворюється в кульку. ВІДЕО

У Кореї створили авто, яке перетворюється в кульку. ВІДЕО
Електромобіль, який, за потреби, можна зменшити вдвічі, створив корейський вчений.

За його твердженням, рішення гарантує транспортному засобу відсутність проблем із паркуванням, ‒ пише Дзеркало тижня.

Броненосець, здатний без збитку для здоровʼя згортатися в жорстку кульку, вже був створений в Австралії. Саме цю його якість постаралися відтворити вчені з Корейського інституту науки і технологій, побудувавши електромобіль, який складається, на імʼя Armadillo-T ‒ «Броненосець».

Згортаючись в кулю, Armadillo-T коротшає майже вдвічі, що забезпечує йому відсутність будь-яких проблем з паркуванням. Електромобіль забезпечений додатковою парою невеликих коліс, які висуваються в процесі згортання для додання «Броненосцю» стійкості.

Ініціювати процес складання водій електромобіля може як кнопкою в салоні, так і командою зі свого смартфону. Більше того, за допомогою смартфону користувач може переміщати вже складений Armadillo-T по парковочному місцю: електромобіль здатен обертатися на 360 градусів. У підсумку оригінальний засіб транспорту можна помістити в будь-який, найнезручніший кут.

450-кілограмовий електрокар оснащений електромоторами, вбудованими в колеса. Максимальна швидкість, яку вони забезпечують ‒ лише 60 км/год, проте розробники вважають, що цього цілком достатньо для міських умов. Цікаво, що на зарядку батарей у Armadillo-T йде всього 10 хвилин, а запасу енергії вистачає на 100 км шляху.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Кореї створили авто, яке перетворюється в кульку. ВІДЕО
22 серпень, 2013, 13:01