В Україні посилять «карантинний» контроль: МОЗ розіслало листи в регіони

В Україні посилять «карантинний» контроль: МОЗ розіслало листи в регіони
За результатами аналізу епідемічної ситуації, стану тестування на COVID-19 і темпів проведення вакцинальної кампанії, а також для стримання розповсюдження коронавірусної хвороби в усіх регіонах посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

«Зараз ситуація із коронавірусною хворобою в Україні контрольована, але ми бачимо тенденцію до зростання і маємо розуміти, що не час розслаблятися. Перемогти епідемію можна, лише докладаючи спільних зусиль. Кожен може носити маски, дистанціюватися від інших і отримати щеплення. Головне — пам’ятати, що ці кроки наближають нас до нормального доепідемічного життя», — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зазначається, що відповідний лист був надісланий головам обласних та Київської міської державних адміністрації, керівникам обласних структурних підрозділів з питань охорони здоров’я, Національної поліції України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

У МОЗ нагадали, що в умовах пандемії громадяни мають дотримуватися протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236: носити маски в громадських будинках та спорудах, в громадському транспорті, під час проведення масових заходів; дотримуватися фізичної дистанції; дотримуватися вимог щодо кількості пасажирів в громадському транспорті; дотримуватися режиму самоізоляції особами, які підлягають самоізоляції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага! Подивіться на магазини, маркети, ринки, громадський транспорт! Безсмертними всі себе вважають! З таким побореш таку заразу, а вони ще масові заходи на 23-24 організовують...!
Відповісти
Останні новини
В Україні посилять «карантинний» контроль: МОЗ розіслало листи в регіони
20 серпень, 2021, 08:23