Як правильно обрати кальян*

Як правильно обрати кальян*
Слово “кальян” прийшло до нас з Персії та означає воно “горщик”. На сході є багато назв кальяну: дулі, наржіллі, гоза, дакка тощо. Назв багато, як і версій походження. Дотепер дослідники не прийшли до єдиної думки з приводу виникнення традиції курити кальян. Найбільш популярна версія індійського походження, за якою виникнення кальяну відбулося близько 2000 років тому. В ті часи зовнішній вигляд і складові частини кальяну відрізнялися від сучасного, але принцип куріння залишився той же. Подивитися особливості можна на сайті магазин Aroma Dum.

Види кальянів


Перш за все, кальяни діляться на традиційні й сучасні. Найбільш популярними серед традиційних - сирійський і єгипетський. Їх, звичайно, теж зараз роблять не з бамбука і гарбуза, але в них залишилася саме та східна привабливість, що робить кальян не тільки пристосуванням для куріння, але і красивою частиною інтер'єру. Класичні кальяни, менш витривалі, ніж сучасні.

Сучасні кальяни, більш функціональні й зручні, хоча вони програють традиційним пристроям за зовнішнім виглядом. Правда, варто відзначити, що і серед сучасних кальянів є оригінальні екземпляри. Маються на увазі дорогі авторські роботи. Виготовлення кальянів для багатьох виробників стало справжнім мистецтвом. Дедалі популярнішими стають кальяни з декількома чубуками (шлангами), особливо це стосується європейських країн. Такий варіант підходить великій компанії. Східна традиція палити кальян зараз популярна у всьому світі, і важливо підібрати відповідну модель, щоб отримувати максимальне задоволення від цього процесу.

На що звернути увагу при виборі


• Висота. Один з найважливіших параметрів. Вважається, що чим більше висота шахти, тим краще охолоджується й очищується дим. Крім цього, якщо потрібно купити кальян для домашнього використання, то варто придбати високу модель, а для використання поза домом, на дачі, заміському відпочинку необхідний більш компактний кальян.

• Матеріал шахти. Використовується нержавіюча сталь, алюміній, латунь або мідь. Кращими вважаються сталеві шахти - цей метал не окислюється, не вимагає постійного очищення, при цьому добре зберігається смак тютюну.

• Матеріал колби. Від цього багато в чому залежить ціна кальяну. Найбільш практичні й популярні скляні колби, їх недолік лише в крихкості скла. Класичні турецькі кальяни виготовляють з металу.

• Комплектація. Щоб не купувати надалі додаткові аксесуари, краще відразу купити кальян з повною комплектацією, яка включає шахту, колбу, шланг, блюдце, мундштук і дифузор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кальян
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.