Дитячі садочки у Луцьку: де можливе розширення

Дитячі садочки у Луцьку: де можливе розширення
У Луцьку додаткові дитячі групи в дитсадочках є можливість облаштувати в одинадцяти приміщеннях.

Про це 21 серпня під час засідання громадської ради при міському голові повідомив віце-мер Святослав Кравчук.

Він зазначив, що протягом двох останніх років відкрито групи для 670 дітей, в тому числі завдяки новому садочку. Втім на черзі залишаються ще тисяча дітей.

Як повідомив Кравчук є можливість повернути до функціонування в якості садочка відділення Пенсійного фонду на вулиці Чехова.

Відділення вже переселили на проспект Грушевського. Аби повернути садочок, необхідно більше мільйона гривень. Приміщення буде розраховане 80 дітей.

Щоб розширити ДНЗ №15 на вулиці Дубнівській, необхідно 120 тисяч гривень для розробки проекту, а також ще 3 мільйони гривень на саму побудову.

У дошкільному навчальному закладі на вулиці Шевченка, аби відкрити дві додаткові групи та реконструювати кухню та пральню, необхідно 3 мільйони гривень.

Після відселення підрозділів Луцької міської ради з приміщення на вулиці Декабристів можна відкрити садок на 6 груп для 150 дітей. Це обійдеться у 3,5 мільйона гривень.

Аби добудувати приміщення для додаткових груп до ДНЗ №5 на вулиці Даргомижського, необхідні додаткові дослідження.

«Там треба вивчати питання чи витримають фундаменти і чи можливо там добудувати на тих землях дві групи», - зазначив Святослав Кравчук.

Для переобладнання приміщення на вулиці Ярощука, де нині Центр зайнятості, необхідно вирішити земельні питання. А колишні ДНЗ, де нині знаходяться коледж «Монада», ЛНТУ та Луцький біотехнічний університет необхідно викупити.

Окрім того, під садочок можна переобладнати під ДНЗ філію бібліотеки в районі 40 кварталу.

Розглядають чиновники і варіант перенесення художньої щколи з вулиці Ветеранів. Нову ж, яка за мінімальними підрахунками коштуватиме 8,6 мільйона гривень, можна збудувати на вулиці Конякіна неподалік ресторану «Вогнем і мечем».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на Центр бумажних послу грошей хватило?
Відповісти
Останні новини
Дитячі садочки у Луцьку: де можливе розширення
22 серпень, 2013, 16:47