Скільки «коштує» першокласник. ВІДЕО

Скільки «коштує» першокласник. ВІДЕО
Середньостатистичний першокласник «коштує» 1,5 тисячі гривень. Проте батьки стверджують, що витрачають на збори значно більше.

Про те, що і скільки коштує перед початком нового навчального року, йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Найдешевше зібратись до школи можна на ринку, ‒ переконані батьки. Головним та першим атрибутом, необхідним першокласнику, безумовно, є портфель. На ринку ціни на шкільні сумки коливаються від 45-ти до 400 гривень. Для нашого першокласника продавці радять обов’язково купувати ортопедичний рюкзак. Коштує такий 135 гривень.

Не дорого, на перший погляд, коштує шкільне приладдя. Учням ми купуємо 10 зошитів у клітинку та 5 у косу лінійку. За все віддаємо 15 гривень. Купуємо чотири ручки, лінійку, кольорові та простий олівці, фломастери, фарби, пластелин, пенал, кольоровий папір, гумку та клей. Усе за середніми цінами. Отож, лише комплект канцелярії нам коштував 93 гривні. Далі шукаємо шкільну форму.

Продавець Зоя розповіла, за скільки можна одягнути школяра: «Форма ‒ виробник Туреччина ‒ тройка, від 280 гривень.. Наша українська, виробник ‒ Львів, від 350 гривень для хлопчиків… Так, дівчатка… Сарафанчик, піджачок, українська наша Львівська ‒ 380 гривень».

У кращому випадку, матеріал, з якого пошита форма, лише на половину складається із натуральних тканин. Зі 100 % бавовни форми на ринку не знайдеш, ‒ переконують самі продавці. Хіба що у крамницях, де вона буде коштувати у кілька разів дорожче.

Мама Наталія Закордонець ділиться враженнями від передшкільного шопінгу: «Скупилися, осталася шкільна форма. Натуральна форма до тисячі гривень і більше. Можна вельветову, щоб поміряти».

І без перезувного та спортивної форми першачку не обійтись. Спортивний костюм вартує від 240 гривень.

Отож, за взуття та фізкультурний одяг батькам доведеться викласти ще 700 гривень.

Тож, за підрахунками, лише бюджетний набір найнеобхідніших шкільних товарів обійдеться у понад 1,5 тисячі гривень. Втім, батьки переконують ‒ на своїх учнів витратили у рази більше.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки «коштує» першокласник. ВІДЕО
22 серпень, 2013, 17:59