Луцька дитяча художня школа може «переїхати»

Луцька дитяча художня школа може «переїхати»
Біля ресторану «Вогнем і мечем» на вулиці Конякіна у Луцьку пропонують збудувати художню школу, а ДНЗ обладнати на вулиці Ветеранів.

Таку пропозицію озвучили представники громадського руху «До майбутнього з освітою» озвучили на засіданні Громадської ради при луцькому міському голові 21 серпня.

Рух попросив Громадську раду розглянути можливість добудови дитсадка №19 за рахунок частини території загальноосвітньої школи №26.

На думку члена ради Миколи Євтушина такі пропозиції є недоцільними. Адже школа збудована відповідно до санітарних норм і відтяти у неї клаптик землі буде вже порушенням. Крім того, будівництво створить незручності.

«Ви не вирішуєте проблему, а створюєте проблему більшу. Бо садочок перед будівництвом функціонувати не буде. Ми тягнемо покривало зі старшої школи на меншу. Старші учні підростуть і будуть питатися: а де стадіон? Будемо закривати садочок і добудовувати школу?», - зазначив Євтушин.

Як варіанти він запропонував або розширити мережу ДНЗ за рахунок розміщеного у 40-ж2 мікрорайоні філіалу юнацької бібліотеки, або ж повернутися до функціонування ДНЗ на вулиці Ветеранів.

Віце-мер Святослав Кравчук підтвердив, що на вулиці Ветеранів дійсно є приміщення Художньої школи, де можна було би відновити діяльність садочку. Художню ж школу збудувати у 40-ж2 мікрорайоні, на вулиці Конякіна, біля ресторану «Вогнем і мечем».

Щоправда, за словами заступника головного архітектора міста Ярослава Матвіїва, містобудівною документацією у 40-ж2 мікрорайоні на місці, де пропонують збудувати Художню школу, передбчене будівництво саме садочка, щоправда - всього на 100 місць.

«Справа у тому, що садочок вище трьох поверхів будувати не можна. Художню школу ми можемо збудувати вищою. Ми можемо її підняти до п’яти поверхів. І найголовніше, там немає потреби у тій території, яку треба "прив’язувати" до дитячого садочка», - зазначив Святослав Кравчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А, як дітям туди добиратися, нікого не хвилює.
Заберіть у банка колишню дитячу стоматполіклініку, що навпроти старого воєнкомату на вул. Хмельницького. Тих п’ять "дядьок з тітками" можна і в одній кімнаті розмістити.
Але кому болить голова за дітей. Якщо вони не свої.
Відповісти
Останні новини
Луцька дитяча художня школа може «переїхати»
23 серпень, 2013, 09:54