На Волині викрили махінації з медичним обладнанням, – Міндоходів

На Волині викрили махінації з медичним обладнанням, – Міндоходів
Волинські митники кажуть, що викрили спробу ввезти в Україну медичне обладнання за завищеною ціною.

Вартість агрегата компресорного мембранного на ринку - 164,5 тисячі євро, але українське підприємство «К» намагалося ввезти на територію України за ціною 340,5 тисячі євро, – повідомляє оперативне управління Головного управління Міндоходів у Волинській області.

За домовленістю з виробником продукції – російською компанією «У», медичний апарат мав бути доставлений в Україну безпосередньо з Російської Федерації, але постачальник змінив своє рішення і товар транспортували через Республіку Польща, а постачальником компресора виступило підприємство Великобританії.

Обладнання за підробленими документами із завідомо недостовірними даними, з використанням реквізитів транзитного підприємства, зупинено на пункті пропуску Ягодинської митниці.

Зловмисники маніпулювали статусом українського підприємства, яке користується пільгою та звільнене від оподаткування операцій з постачання лікарських засобів та медичного обладнання для виробництва та використання в Україні.

Злочинна схема передбачала отримання неоподаткованого прибутку, шляхом незаконного виведення валютних коштів за кордон обсягом 340,5 тисячі євро, без сплати будь-яких податків та обов’язкових платежів до державного бюджету України.

Нині співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Волинській області відкрили кримінальне провадження по факту скоєння злочину, передбаченого ст.366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). Вантаж затримали. Проводяться слідчі дії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: митниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині викрили махінації з медичним обладнанням, – Міндоходів
23 серпень, 2013, 10:13