Ювілейний випуск альманаху «Світязь» фінансувала ОДА

Ювілейний випуск альманаху «Світязь» фінансувала ОДА
У Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулась презентація ювілейного випуску альманаху «Світязь».

Про це інформує управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації.

Ініціатором створення видання 20 років тому став відомий волинський письменник, поет, прозаїк, член обласної організації Національної спілки письменників України Василь Гей. Хоча на початку 90-их якість поліграфії та оформлення залишала бажати кращого, змістове наповнення нового видання відразу завоювало читацьку аудиторію.

Збірка стала щорічною, а Василь Гей досі залишається одним із головних натхненників видання.

«Альманах «Світязь» - це літературне перехрестя. Водночас і підсумок діяльності волинської письменницької організації, і анонс книжок, які з’являться на полицях бібліотек та книгарень», – зауважила голова ВОО НСПУ Ніна Горик під час презентації.

Вона ознайомила учасників заходу із уже традиційними рубриками альманаху, такими як «Поезія», «Проза», «Наші ювіляри», «Нові імена», «Духовні джерела», «Поштова скринька» та інші.

До ювілейного випуску альманаху увійшли різні за жанрами твори членів ВОО НСПУ, зокрема Віктора Вербича, Надії Гуменюк, Ольги Ляснюк, Івана Чернецького, Петра Боярчука, Олега Потурая, Валентини Штинько, Вікторії Литвак та багатьох інших літераторів нашої області.

Також організатори презентації висловили вдячність обласній державній адміністрації, головному управлінню з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, які забезпечили фінансову підтримку альманаху «Світязь».

Довідка


Обсяги фінансування книговидання облдержадміністрацією щорічно зростають. До прикладу, у минулому році на підтримку книг 66-ти волинських авторів було виділено 716,2 тисячі гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ювілейний випуск альманаху «Світязь» фінансувала ОДА
15 лютий, 2012, 17:31