У Луцьку склали протокол на водія маршрутки, який взяв готівку за проїзд

У Луцьку склали протокол на водія маршрутки, який взяв готівку за проїзд
У Луцьку представники міської ради спільно з інспекторами Укртрансбезпеки й працівниками Луцького підприємства електротранспорту здійснюють рейди маршрутками й тролейбусами, виявляючи пасажирів, котрі проігнорувавши е-квиток, оплатили свою поїздку готівкою чи взагалі проїхалися “зайцем”.

Про це йдеться на сайті мерії.

Система безготівкової оплати діє у місті уже третій рік, але, за словами Володимира Степанова, головного спеціаліста відділу транспорту Луцької міської ради, декому, певно, зручніше заплатити 120 гривень контролерам, ніж 6 - системі CityCard.

“Звісно, без несвідомих громадян не обходиться під час кожного рейду. Але якщо ще рік тому електронними носіями користувалися лише 60 відсотків лучан, то нині — цей показник доходить до 80. А от 20 % - це так звані “експериментатори”. Однак думаю за кілька місяців і до них дійде, що платити треба згідно встановлених норм”, - підсумував Степанов.

За півтори години контролери виявили 6 порушників. Найбільш кричущою ситуація була у маршрутці №19. Троє пасажирів оплатили поїздку готівкою. Однак, коли зайшла мова про штраф, почали скандалити: пояснювали, що не працювали термінали поповнення, а водій, буцім, сам дав згоду на гривневий еквівалент. Тож їхали, як то кажуть, зі спокійним серцем.

Водій цей факт не заперечив. Каже, не має права виганяти людину з машини через те, що вона вирішила їхати за гроші. Тому на складання адміністративного протоколу Укртрансбезпекою на кінцевій зупинці, який тягне сплату 1700 гривень, відреагував по-філософськи: “Є злочин - є покарання”.

У свою чергу, контролери Луцького підприємства електротранспорту Олена Брилюк та Ірина Олімпіюк розповіли, що добитися сплати штрафу з так званих “безбілетників” складно: викладають 120 гривень в маршрутках, а 80 в тролейбусі лише ті, кому справді соромно, інші, покричавши, виходять.

А загалом зв'язка пасажир-водій-перевізник, на думку контролерів, має бути зразковою, бо насправді від цього виграють усі. Адже електронний квиток — це вимога часу. Ось тільки усвідомлення цього факту містяни чомусь сприймають по-різному.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо людина ввечері приїхала в Луцьк і їй потрібно кудись добратись ,то що робити ,пішочком іти ?Дебільні закони і ті що їх придумують .
Відповісти
Чому банкома
Відповісти
Ото подвиг.....В цумі хотів поповнити сіті кард,він завис....то як їхати,пішком іти,щоб штраф не заплатити???Придурки
Відповісти
Якщо людину обікрали, побили, або вона забула квиток, чому вона не може заплатити водієві? Що, збідніє хтось за ці 6 гривень? Абсурд дитячий, як і ті щакони, створені дітьми дибілів, тією золотою молоддю, що ганяє вночі на жипах і вдень збиває мирних людей
Відповісти
Дуже взялись перевіряти маршрут 19 та 28. Не дивно якщо їх скоро передадуть іншому перевізнику. А от на 23 маршрут чомусь очі закривають..... Там більше порушень, можливо перевізник нагліший....
Відповісти
Вообще-то штраф 140 гривень 7х20, у вас розсинхрон в законах, ещё одно доказательство, что эти билеты електронные это просто обворовивание людей
Відповісти
Туристам і гостям міста нема сенсу купувати е-квиток, потрібна альтернатива. Або єдинаткартка , що діє по україні, а не місцево
Відповісти
А як же закон про валюту, де чітко вказано, що готівкова гривня є обов'язковою до прийому при оплаті? Чи підзаконні акти вищі за закон?
Чому квитанція про стягнення штрафу не заповнена? І чи мали контролери всі необхідні документи?
- Посвідчення контролера
- документ, що посвідчує особу
- документ, що посвідчує право цієї фізичної особи діяти від імені юридичної особи (так, це теж треба, вони ж штрафують не від свого імені)
Відповісти