На Волині чоловіка судили за 100 грам знайденого у лісі бурштину: яке покарання він отримав

На Волині чоловіка судили за 100 грам знайденого у лісі бурштину: яке покарання він отримав
На Волині чоловік отримав два роки іспитового терміну за зберігання бурштину без відповідного дозволу на це. Як стверджує сам підсудний, дорогоцінний камінь він знайшов у лісі.

Вирок винесла суддя Маневицького районного суду 6 липня 2021 року, пише "Сила правди".

Навесні 2020 року чоловік був у лісі в селі Озерці, нині Вараського району на Рівненщині. Там чоловік знайшов 26 камінців бурштину загальною масою 99,69 грамів і вартістю 570,20 гривень. Каміння чоловік поклав у кишеню куртки і автобусом поїхав додому. Якийсь час він зберігав бурштин у себе.

Згодом, 29 квітня 2021 року, приблизно через рік у селі Набруска, колишнього Камінь-Каширського району Волинської області, чоловіка затримали поліціянти і виявили при ньому коштовне каміння.

До слова, кілька судимостей чоловік вже має — у 2010 його засудили до 8 років позбавлення волі за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, але за півтора року випустили у зв’язку з тяжкою хворобою. А у 2016 чоловік отримав умовний термін строком на три роки за крадіжку.

Тепер же обвинувачуваний уклав з прокурором угоду про визнання своєю винуватості і погодився співпрацювати з правоохоронцями й допомагати у виявленні злочинів. Тож суддя присудила йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, однак із встановленням дворічного іспитового терміну. А бурштин конфіскувала держава.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті що центнерами вивозять камінь ніхто не чіпає ,а зека звинуваптять у всіх гріхах і всіх змарнованих лісах ,де риють бурштин .
Відповісти
Останні новини
На Волині чоловіка судили за 100 грам знайденого у лісі бурштину: яке покарання він отримав
27 серпень, 2021, 16:51