У Луцьку «афганців» вшанували концертом, маршем і ста грамами

У Луцьку «афганців» вшанували концертом, маршем і ста грамами
Лучани вшанували учасників бойових дій на території інших держав почесним маршем центральними вулицями міста з бронетранспортером, квітами та бойовими 100 грамами.

Нагадаємо, 15 лютого в Україні вшановують пам’ять воїнів-інтернаціоналістів та річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

У Луцьку вшанування розпочалося з урочистостей в обласному музично-драматичному театрі, де окрім привітань звучали й слова занепокоєння: «афганці» говорили головы облради Володимиру Войтовичу та заступнику губернатора Олександру Курилюку про те, що стурбовані збереженням пільг, медичною допомогою для воїнів-інтернаціоналістів.

Вже за традицією в місті дату відзначили військом маршем. Колону, яка рухалася від Театральної площі до Меморіального комплексу «Вічна слава» очолювали військовий оркестр, вихованці військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою та бронетранспортер.



Поруч з колишніми військовими, які служили закордоном, їхніми сім’ями та іншими учасниками заходу, крокували представники правоохоронних органів та місцевої влади.




Зокрема, був міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, голова СБУ у Волинській області Володимир Мельникович та начальник УМВС області Богдан Щур.




Після закінчення покладання квітів на Меморіалі учасникам заходу організували польову кухню біля стадіону «Авангард».

У меню - гречка з м’ясною підливою та горілка.




До слова, спиртний напій роздавали пляшками. За словами голови Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану Григорія Павловича усі гостинці надали спонсори.











Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: афганці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люблю такі дійства :)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «афганців» вшанували концертом, маршем і ста грамами
15 лютий, 2012, 17:25