У Луцьку кубик Рубіка збиратимуть ногами. ФОТО

У Луцьку кубик Рубіка збиратимуть ногами. ФОТО
Міжнародний відкритий чемпіонат зі швидкісного складання кубика Рубіка «Lutsk open 2013» відбудеться 25 серпня у Луцьку.

Напередодні змаганьу стінах Луцької міської ради відбулася прес-конференція за участю організаторів чемпіонату, учасників та спонсорів. Під час зустрічі представили оригінальні кубки, які отримають переможці змагань, ‒ пишуть Волинські новини.

Міську владу представляв перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук. З його слів, Луцьк вперше прийматиме такі змагання, і він надіється, що людям буде цікаво за ними поспостерігати.

«Першою чергою, молодь повинна побачити ці змагання наяву і переконатись, що завдяки власному таланту і вмінням можна досягти успіху. Я дякую усім спонсорам, які долучились до проведення цього заходу, учасникам, які відгукнулись на наше запрошення, і щиро запрошую всіх лучан та гостей міста на ці змагання», ‒ додав Кравчук.

Голова організаційної ради змагань Олександр Борисенко каже, що головна мета чемпіонату ‒ змусити молодь замислитися над своїм інтелектуальним розвитком. Він розповідає, що перші світові змагання відбулися у 1982 році, а в Україні ‒ у 2010. Під час змагань у Луцьку будуть представники з Білорусі, Вірменії, Латвії, Росії та України.

«Для нас це перші змагання, які повноцінно підтримала міська влада, нам дали безкоштовне житло, усім необхідним забезпечили і навіть кубками. Ми звикли завжди купувати все за свій кошт. Це у нас такий перший досвід співпраці з владою на високому рівні, тому за все дякуємо», ‒ зазначив він.

Програмою змагань передбачено швидкісне збирання кубика 3х3 двома руками, однією рукою, наосліп і ногами. Олександр Борисенко каже, що зібрати кубика ногами ‒ неважко: «Звичайно, потрібно мати відповідну техніку, але, повірте, це – під силу кожному».

«Відбувається це завдяки моториці ніг. Великими пальцями ніг одночасно притримують Рубік і штовхають, збираючи комбінацію. Кубик стандартних розмірів 3x3», ‒ додав Борисенко.

З його слів, рекорд зі збору кубика ногами в Україні коливається в межах 1хвилини 20 секунд ‒ 1 хвилини 24 секунд. А росіянин Максим Чечнєв, який брав участь у шоу «Україна має талант-5», встановив рекорд Росії – 1 хвилина 9 секунд.

Організатори запрошують усіх охочих прийти на змагання, які відбудуться 25 серпня на Театральному майдані і триватимуть протягом дня з 09:30 до 20:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
анафіга?
Відповісти
Еще зубами попробуйте.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку кубик Рубіка збиратимуть ногами. ФОТО
23 серпень, 2013, 13:58