Луцьк та інтернет: від погоди до проституток

Луцьк та інтернет: від погоди до проституток
Серед пошукових запитів в інтернеті, повязаних з Луцьком, переважає тема погоди, роботи та автомобілів. Є й охочі знайти дещо «веселіше»: як от розваги у нічних клубах, або й взагалі послуги «нічних метеликів».

Про запити, що стосуються Луцька, ВолиньPost дізнався, «проінспектувавши» їх у популярних пошукових системах Google та Яндекс.

Власне, слово «Луцьк» протягом останнього місяця у Яндексі шукали 123 тисячі 97 разів, а от у Google цей показник сягнув 550 тисяч.

Проте, це ще не все. Найбільше користувачів інтернету цікавила погода у Луцьку. Подібні запити на Яндексі робили понад 45 тисяч разів за останній місяць, на Google – 551 тисячу разів.

Зокрема, людей на Яндексі цікавив прогноз на 3 дні, тиждень, 10 днів та місяць. На цьому пошуковику надавали перевагу серверу «Sinoptik», значно менше – «Meteoprog», «Gismeteo» та «rp5».

Пошук роботи у Луцьку також популярний. Її намагалися знайти у Яндексі майже 9,5 тисячі разів, на Google – 62,5 тисячі разів. Були й конкретні запити на Яндексі щодо роботи водія, бухгалтера, продавця та вакансій для студентів.

Цікавив користувачів Яндексу й авторинок у Луцьку, який протягом місяця шукали приблизно 3,8 тисячі разів.

Є й пов’язні з придбанням транспорту запити: власне, автомобілі в Яндексі намагалися знайти понад 1,8 тисячі разів, в тому числі і за допомогою ресурсу «Авторіа». А от у Google автомобілі шукали 22,92 тисячі разів.

Автосалони у Луцьку намагалися знайти у Яндексі приблизно 3 сотні разів, у Google – 1,5 тисячі разів.

Щодо офіційних та інших сайтів Луцька протягом останнього місяця зробили 5,8 тисячі запитів. Луцьку міську раду та її сайт загалом шукали майже 5 тисяч разів.

Луцьк на карті користувачі Яндексу хотіли знайти майже 7,6 тисячі разів, на Google – 23,6 тисячі разів. Зокрема, у Яндексі шукали вулиці Волинського облцентру та карту міста з номерами будинків.

Та й пошуки, власне, вулиць Луцька були теж досить популярними: їх шукали майже 2 тисячі разів. Окрім того, багато разів шукали вулиці Кравчука, Рівненська та проспект Молоді, 10.

Квартири у Луцьку також викликають надзвичайний інтерес у користувачів пошуковика Яндекс. Тут запити дуже варіюються.

Так, загалом таке житло і все, що з ним пов’язано шукали 6,42 тисячі разів. Зокрема, цікавили інтернет-користувачів квартири «без посередників» та оренда. Здавачів кімнат протягом останнього місяця шукали 80 разів. Дещо менше намагалися знайти будинки у Луцьку: приблизно півтори тисячі разів.

А от квартири у пошуковій системі Google шукали 12,1 тисячі разів.

Новини Луцька хотіли дізнатися понад 4 тисячі разів. Так, понад 300 разів шукали і луцькі газети.

Оголошення
, зокрема, й на дошках у всесвітній мережі, серед яких – «Сландо» та «Луцька дошка», шукали приблизно 4 тисячі разів.

Торгівельні заклади облцентру Волині теж намагалися знайти майже 2 тисячі разів. Серед запитів – «Епіцентр», «Нова лінія», «Фокстрот», «Алло», «Мобілочка», «Там Там», «Ельдорадо» та ще не відкритий «Порт Сіті».

Інші заклади сфери послуг та розваг також не майнули поза увагою користувачів інтернету: часто шукали розважальний комплекс «Адреналін Сіті», нічний клуб «Опера», рідше – кафе, де серед найпопулярніших – «Базилік» та «Майдан», ресторани, кінотеатр, драмтеатр, салони краси, перукарні, турагентства, банки, готелі, «Нову пошту», нічні клуби «Зефір», «Версаль» та «Золото».

У Google шукали дещо інше: нічний клуб «Севен», який нещодавно закрили, інші клуби «Золото», «Hollywood», магазин «Фокстрот».

Серед пошуків у Яндексі закладів освіти лідируючі позиції з приблизно однаковою кількістю запитів – 1,3 тисячі – займають університети і коледжі в Луцьку. Школи, училища і дитячі садочки шукали приблизно по 1 тисячі разів. Ліцеї та технікуми в місті шукали понад 400 разів. Найпопулярнішими виявилися «ВНУ» і луцька гімназія №4. До того ж, багато шукали медичні заклади та аптеки в Луцьку.

Пов’язані з фото в Луцьку запити протягом минулого місяця в Яндексі робили 2,5 тисячі разів, відео – понад 300 разів. Фото в Луцьку у Google шукали 5,5 тисячі разів.

Автостанцію та розклад руху автобусів в облцентрі Волині шукали 2 тисячі та понад 3,5 тисячі разів відповідно.

Найпопулярнішим напрямком виявився «Луцьк – Львів» та «Львів – Луцьк». Окрім того, шукали й «Луцьк – Рівне», «Київ – Луцьк», «Ковель – Луцьк», «Хмельницький – Луцьк», «Тернопіль – Луцьк», «Луцьк – Світязь», «Луцьк – Чернівці», «Луцьк – Одеса» та «Луцьк – Сімферополь».

До того ж, маршрутки в Луцьку шукали понад 3 тисячі разів, зокрема, й онлайн-розклад на сайті «МАК».

Залізничний вокзал та розклад руху потягів зацікавили інтернет-користувачів 1,9 тисячі разів. Так, запити робили щодо маршрутів «Київ – Луцьк» та «Львів – Луцьк».

День Луцька протягом останнього місяця у Яндексі шукали майже 1,3 тисячі разів, у Google – 590 разів.

Міжнародні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка» шукали майже 9 сотень разів.

Серед популярних запитів у Яндексі – телефонний довідник, поштовий індекс Луцька, ФК «Волинь», Луцький замок, консульство Польщі та візовий центр, митний пост «Луцьк», програма «Ревізор» у Луцьку, храми і церкви облцентру Волині.

До того ж, користувачі Яндексу намагалися знайти «знайомства» у Луцьку приблизно 450 разів, а в Google – приблизно 1,5 тисячі разів протягом останнього місяця.

Ще 226 разів у Яндексі шукали дівчат у Луцьку. Специфічні знайомства шукали користувачі Google – запит «секс-знайомства» зробили 590 разів.

Дехто пішов й далі – секс, інтим і проститутки. Так, сексу й проституток у Яндексі шукали по приблизно 300 разів, а інтиму – лише 88. На Google намагалися знайти проституток 2 тисячі разів, секс – 720 разів.

Траплялися і курйози. Наприклад, інколи користувачі шукали "посольство у Луцьку" або ж "Луцьку область".

***

Під час дослідження використовувалися сервіси Adwords від Google та Wordstat від Яндексу.

Підготувала Юлія ШРАМКО (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А все тому, що Луцьк досі не має адекватної бізнес-онлайнової інтернет-сторінки, сайту.
Є нашарування. А Систематизованої пошукової бізнес-сторінки немає.
Відповісти
Останні новини
Луцьк та інтернет: від погоди до проституток
24 серпень, 2013, 11:09