Організатора врадіївської ходи пограбували у Нововолинську. ФОТО

Організатора врадіївської ходи пограбували у Нововолинську. ФОТО
Невідомі молодики спортивної статури пограбували Василя Любарця –організатора протестної врадіївської ходи за маршрутом «Миколаїв – Київ».

Інцидент трапився вчора, 22 серпня, о 21:00 на автостанції Нововолинська, ‒ пише Нововолинський інформаційний портал.

У Нововолинськ він приїхав зі Львова, зі Всесвітнього Конгресу українців, на запрошення свого товариша Василя Мартинюка, якого не так і давно, завдяки протестам громадськості звільнили після піврічного «лікування» в Луцькій обласній психіатричній лікарні № 1 закритого типу.

Зійшовши з автобуса «Львів ‒ Нововолинськ» на вокзал й поклавши на лаву дорожній наплічник, Любарець зателефонував, щоб повідомити про своє прибуття.

Раптом до нього підійшли троє здоровенних хлопців. Двоє, погрожуючи фізичною розправою і штовхаючи, почали видирати з руки мобільний телефон, а третій зайшов зі спини й поцупив рюкзак. Після цього зловмисник почав тікати по стежині поміж бараками, що веде до міліції. Двоє бандитів побігли в місто.

Василь Мартинюк, який зустрічав свого гостя, запізнився на 4 хвилини. Любарець не став переслідувати грабіжників. Зателефонував на «102», проте, як пише видання, там ніхто не відповідав. Після цього, за порадою людей, які стали очевидцями атаки на громадського активіста, пішов у міліцію, де й заявив черговому капітанові про розбійний напад.

Викликали слідчого кримінального розшуку та слідчо-оперативну бригаду. Приїхав начальник міського відділу УМВС Степанюк. Розпочалися дії зі встановлення злочинців, опитування та протокольна фіксація.

Вкрадені речі у результаті пограбування – ноутбук за 8000 грн, одяг, взуття, особисті речі та 1000 грн готівкою. Окрім того, три паспорти – американський та два українських: закордонний і внутрішній, щоденники, мапи та особистий архів.

Всього, за словами Любарця, на суму понад 20 000 грн. Порушена кримінальна справа. Ведуться слідчі дії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Організатор врадієвської ходи з американським паспортом! навіть не смішно!
Відповісти
Куди дивиться СБУ і міліція, адже подвійне громадянство заборонене в Україні...
Відповісти
Останні новини
Організатора врадіївської ходи пограбували у Нововолинську. ФОТО
23 серпень, 2013, 17:29