Гендиректор Microsoft залишає компанію

Гендиректор Microsoft залишає компанію
Генеральний директор Microsoft Стів Баллмер звільнить займану посаду не пізніше ніж через рік.

Корпорація сформувала спеціальний комітет, куди ввійшли директори, а також голова ради директорів корпорації Білл Гейтс, який займається пошуками нового постійного гендиректора Microsoft, ‒ пише Дзеркало тижня.

У заяві Microsof йдеться, що компанія має потребу в новому лідері, яким може бути як людина з Microsoft, так і кандидатура ззовні. Баллмер же заявив, що він залишиться в Раді директорів Microsoft доти, доки не буде знайдена повноцінна заміна.

Інвестори позитивно відреагували на новину про майбутню відставку Баллмера, акції Microsoft на відкритті торгів у США виросли більш ніж на 8% до 34,59 доларів за штуку. Інвестори кажуть, що відхід Баллмера ‒ це позитивна для Microsoft звістка, оскільки цей топ-менеджер допустив багато промахів на керівному посту: це і провальна Windows Vista, і занадто пізній прихід на мобільний ринок з ОС Windows Phone 7, і розгін управлінської команди, сформованої Біллом Гейтсом.

Сам же Баллмер сьогодні опублікував заяву для колег і преси, в якій говорить, що він переконаний ‒ найкращі дні ще попереду.

«Багато хто вважає, що для вибору нового CEO ніколи не буде відповідного часу, але я вважаю, що зараз настав найбільш підходящий для цього період», ‒ пише Баллмер.

«Нам потрібен новий CEO, який надовго залишиться з Microsoft і буде визначати її розвиток на роки вперед. Це дуже важливо для компанії. Наша нова корпоративна організація сконцентрована на функціях та інженерних областях, тому новому главі належить сконцентруватися на цих можливостях і труднощах», ‒ пише він.

«Microsoft ‒ це дивовижне місце і я люблю його, я горджуся тим, що нам вдалося зробити. Ми збільшили оберти Microsoft c 7,5 млн доларів до 78 млрд доларів і збільшили чисельність працівників з 30 осіб до 100 000».

Як відомо, Стів Баллмер обійняв посаду голови корпорації в 2000 році, владу від Білла Гейтса. В останні роки основні напрямки роботи першого були зосереджені на мобільних технологіях, однак, тут Microsoft нічого не змогла протиставити Google і Apple. Крім того, реліз операційної системи Windows 8 припав на період найсильнішого за 20 років спаду на ринку ПК, що негативно позначилося і на продажах цієї розробки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
його стан складає - чуть не впав, коли це прочитав оО
Відповісти
"його стан складає " - тупой перевод с русского. "його статки складають" - звучит намного лучше. И кто там про "мову" мне что хочет рассказать?
Відповісти
від Волині нехай Василь Байцим спробує,у нього може вийде)))
Відповісти
Останні новини
Гендиректор Microsoft залишає компанію
23 серпень, 2013, 18:47