У Луцьку їли «по-польськи». ФОТО

У Луцьку їли «по-польськи». ФОТО
У Луцьку любителі польської мови поповнювали свій словниковий запас, поєднуючи приємне з корисним: вивчали польську за столом.

Зустріч відбулася 23 серпня в рамках тижня комунікативно-розважальних тренінгів з польської мови. Всього таких буде п’ять, кажуть організатори з Центру іноземних мов «Мандарин».

Перший тренінг був присвячений знайомству з польською кухнею. У ігровій формі присутні опановували вимову та правильний переклад назв страв, овочів, фруктів та інших продуктів.

Організатор зустрічі Юлія Яковлюк розповіла, що більшість з присутніх добре володіють польською. Дехто з них або навчається на філологічних факультетах, або вчився у сусідній країни, або ж має польське коріння.

Аби додати смаку до мовних вправ, присутнім запропонували традиційний польський суп – журек.

Страва має незвичний кислий присмак та подається у житній хлібині. Кухар ресторації «Ottimo Cibo» Юрій Хазіпов пояснює, що основа готується завдяки заквасці хлібу. Окрім цього у журек додають копченого м’яса, ковбасу, картоплю та спеції. Головна спеція, яка додає зі слів Хазіпова особливого присмаку – майоран.

Наступні тренінги присвятять історії, музиці, кіно та закордонному навчанню.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пшеки,гоу хоум!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку їли «по-польськи». ФОТО
24 серпень, 2013, 14:51