Українські мережі АЗС змінили ціни на бензин та дизельне пальне

Українські мережі АЗС змінили ціни на бензин та дизельне пальне
Низка українських АЗС за минулі вихідні, від 4 до 6 вересня, скорегували ціни бензину та дизельного пального.

Про це повідомили в Консалтинговій групі "А-95" з посиланням на дані щоденного моніторингу роздрібного ринку нафтопродуктів, передає Enkorr, пише ТСН.

Зокрема, на WOG і ОККО бензин марки А-95 подорожчав на 41 коп./л, до 30,94 грн/л, дизельне пальне - на 58 коп./л, до 28,69 грн/л. У мережі AMIC ціни на бензини зросли в середньому на 5-11 коп./л, а ДП - на 7 коп./л. SOCAR підвищила вартість бензину на 41-50 коп./л.

Такі мережі як Shell, "БРСМ-Нафта", KLO, "Паралель", UPG, "Рур груп", "Автопорт" та Motto підняли ціни на паливо в межах 5-60 коп./л.

Міністерство економіки України нещодавно опублікувало нову граничну вартість бензину та дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Так, середні розрахункові ціни для бензину наразі становлять 25,94 гривні за літр, для дизельного пального - 21,69 гривні за літр. Таким чином, середня вартість цих видів пального збільшилася на 41 коп./літр та 58 коп./літр відповідно.

Із урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин в роздрібних мережах не повинна перевищувати 30,94 грн/л, на "звичайне" дизпальне - 28,69 грн/л.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.