У Луцьку водій «геліка» ледь не спричинив аварії. ВІДЕО

У Луцьку водій «геліка» ледь не спричинив аварії. ВІДЕО
У Луцьку водій-порушник ледь не спричинив дорожньо-транспортної пригоди.

Момент порушення правил дорожнього руху зафіксували камери спостереження. Відео оприлюднили на сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Випадок порушення стався у вівторок, 7 вересня на перехресті проспекту Волі та вулиці Шопена.

"Водій автомобіля «Mercedes» д.н.з. АС 0008 АН рухаючись по проспекті в напрямку Київського майдану при здійсненні повороту ліворуч виконував його з правої крайньої смуги, що суперечить вимогам п. 10.4 ПДР, чим створив аварійну ситуацію та ледь не спричинив зіткнення з автомобілем «Fiat», який рухався позаду та виконував випередження", - йдеться у дописі.



З метою зменшення аварійних ситуацій на дорогах міста муніципали днагадали вимоги вищевказаного пункту правил дорожнього руху:
10.4.
Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в’їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.

Водій, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям з відповідного крайнього положення на проїзній частині даного напрямку, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам, а при виконанні цих маневрів не з крайнього лівого положення на проїзній частині — і попутним транспортним засобам. Водій, що виконує поворот ліворуч, повинен дати дорогу попутним транспортним засобам, які рухаються попереду нього і виконують розворот.
За наявності трамвайної колії посередині проїзної частини водій нерейкового транспортного засобу, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям, повинен дати дорогу трамваю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Права бидло купує ,а потім люди страждають .
Відповісти
А звідки Полячеку знати ПДР , бидло і є бидло
Відповісти
Там син їздить, такій пантовий, рожу перекорчує, а руку виламує в іншу сторону як їде))))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку водій «геліка» ледь не спричинив аварії. ВІДЕО
07 вересень, 2021, 22:59