Як вибрати обладнання для ресторану*

Як вибрати обладнання для ресторану*
Вибір обладнання для ресторану або кафе повинен проводитися окремо для кожного з них. Ще на етапі розробки бізнес-плану слід чітко визначитися з форматом закладу, бажаною клієнтською базою та загальною концепцією меню. Потрібно розуміти, що саме буде подаватися в закладі відвідувачам та скільки цих самих відвідувачів одночасно зможуть перебувати в ресторані.

Як вибрати якісне обладнання?


По-перше, важливо правильно співвідносити розміри приміщень та обладнання, яке повинно в цих кімнатах знаходитися. Це пов'язано з тим, що для швидкої та якісної роботи персонал ресторану повинен мати можливість швидко та безперешкодно переміщатися по кухні та іншим важливим приміщенням. Хорошим варіантом в такому випадку стане спеціальне мультифункціональне обладнання, яке може відразу включати в себе обробну та варильну панелі, а також грилі та багато іншого. Разом з тим не варто забувати, що для приготування деяких страв все ж таки доведеться купити спеціалізовані агрегати компанії "Maresto": тістоміси, диспенсери та т. п. Заказувати варто тільки ту апаратуру, яка необхідна для виконання конкретних завдань, а не купувати все і відразу без потреби. Краще, якщо виникне така необхідність, докупити відсутню техніку потім, коли її потреба буде доведена, а заклад почне приносити перший прибуток.

Основні вимоги


Щоб купити якісну та корисну техніку, важливо враховувати наступні фактори:

• вона повинна відповідати всім вимогам санітарних норм;
• забезпечувати досить довгий термін експлуатації та мінімальну ймовірність поломки;
• повинні бути міцні та якісні матеріали корпусу та важливих елементів приладу;
• обладнання повинне мати гарантійний термін, щоб уникнути незапланованих матеріальних втрат.

Скільки витрачати на техніку?


В першу чергу, перед облаштуванням ресторану вивчіть ринок техніки. Необхідно знати об'єктивну оцінку на кожний вид обладнання, щоб не переплатити марно, але й не придбати неякісний апарат.
Також варто врахувати, що загальна сума витрачених коштів на обладнання - це не єдині витрати, які будуть потрібні, адже крім закупівлі обладнання, доведеться ще й навчити персонал працювати на цій складній та дорогій техніці. Крім того, важливо усвідомлювати, що чим дорожче обладнання, тим дорожче буде коштувати його ремонт та технічне обслуговування. А це значить, що не завжди проста в експлуатації і не дорога техніка буде поганим варіантом. Іноді зовсім навпаки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.