Парад вишиванок у Ковелі. ФОТО

Парад вишиванок у Ковелі. ФОТО
Спільна молитва за Україну, виконання Гімну усією громадою і традиційний парад вишиванок - у Ковелі відсвяткували День Незалежності України.

Тисячі ковельчан та гостей міста взяли участь у параді вишиванок «Орнаменти незалежності», який у Ковелі вже стає традиційним, пише Слово Волині.

Розпочалося свято також за доброю традицією – біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де звучали українські вірші, українські пісні, люди були у національному вбранні.

Святковий молебень за Україну провів Благочинний Української православної церкви Київського патріархату, протоієрей Анатолій Александрук з духовенством.

Привітав ковельчан та гостей свята секретар міської ради Михайло Гетьман.

Опісля відбувся парад вишиванок «Орнаменти незалежності», який у Ковелі вже став традиційним. Цьогоріч він зібрав понад півтори тисячі людей.



Аби показати неповторний колорит національного вбрання учасники вишикувались колоною і урочисто пройшли вулицею Незалежності під українські мелодії у виконанні муніципального духового оркестру від пам’ятника Тарасу Шевченку до центральної площі міста, де відбувся конкурс «Нас об’єднала вишиванка».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.