У Луцьк з’їхалися мери міст з України, Грузії, Швеції і Польщі. ФОТО

У Луцьк з’їхалися мери міст з України, Грузії, Швеції і Польщі. ФОТО
У Луцьку триває Міжнародний форум мерів інтеркультурних міст «Порт культур».

Його відкриття відбулося 24 серпня у залі засідань Луцької міської ради, - повідомили у прес-службі мерії.

У форумі беруть участь представники з українських міст Павлоград, Прилуки, Житомир, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Вінниця, Білогірськ, грузинського Горі, Боткірка (Швеція), Люблін Республіки Польща та інших.

Протягом двох днів, 24 – 25 серпня, учасники форуму будуть спілкуватимуться на теми: «Культура взаємодії та відкритості – передумова розвитку сучасної громади». «Культура як візитна картка міста – презентація міст». «Сучасні виміри регіонального і місцевого розвитку».



Луцький міський голова Микола Романюк перед початком роботи Форуму зауважив: «Приємно, що Парламентська Асамблея Ради Європи, її структурні підрозділи погодилися провести Форум у нашому місті. Ми над його підготовкою працювали більше року. Він нам корисний тим, що про нас більше будуть знати у Раді Європи. Форум показує, що влада, територіальна громада налаштована на Євро інтеграцію».

«Проведення вже другого Міжнародного Інтеркультурного Форуму в Луцьку є подією знаковою та символічною. Луцьк, як традиційний центр, у якому історично обговорювалася доля і майбутнє Європи, доводить, що провідну роль у цих питаннях сьогодні відіграють міста… Саме на рівні міських громад формується культура сучасного суспільства. І в цьому відношенні міста, що проголосили інтеркультурний підхід головним принципом своєї політики та стратегії розвитку, обстоюють ті цінності, які необхідні сучасному світові, розколотому суперечностями та конфліктами – міжкультурний діалог, взаємоповагу, права людини», - сказав Микола Романюк.

Міський голова додав, що інтеркультурні міста, об’єднані у загальноєвропейську мережу, відкривають унікальні можливості – можливості творчої та відкритої співпраці на рівні місцевих громад понад кордони. Ця співпраця може розвиватися в будь-яких галузях, сприяючи розвитку громад і культур, що їх складають.

Довідка

У 2011 році було створено Українську платформу інтеркультурних міст. До неї входить 11 міст, зокрема і Луцьк.

У червні 2012 року відбувся перший Форум інтеркультукрних міст за участю представників Ради Європи та інтеркультурних платформ європейських країн, Послів Європейських держав в Україні, представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій. Найголовнішою подією Форуму було підписання угоди про співпрацю між Радою Європи, Міністерством культури та м. Луцьком, як представником мережі українських інтеркультурних міст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наших войтанутих!служкі серед людей людьми себе почувають..значущість росте..
Відповісти
Останні новини
У Луцьк з’їхалися мери міст з України, Грузії, Швеції і Польщі. ФОТО
25 серпень, 2013, 11:42