Гінекологічний чек-ап: коли жінці варто пройти обстеження*

Гінекологічний чек-ап: коли жінці варто пройти обстеження*
Навіть абсолютно здорова жінка повинна регулярно відвідувати гінеколога, особливо якщо перебуває у репродуктивному віці та не відкидає можливість стати мамою. У сучасних приватних медцентрах з’явилася послуга гінекологічного чек-апу, коли разом з оглядом та консультацією гінеколога, пацієнтці проводять необхідні лабораторні дослідження.

Ми запитали в експертів клініки “Добробут”, у якому разі варто планувати візит до жіночого лікаря та яких результатів очікувати.

Планове обстеження

За відсутності скарг, жінці потрібно відвідувати лікаря двічі на рік, щоб тримати руку на пульсі, адже своєчасне обстеження дозволяє вчасно діагностувати та розпочати лікування гінекологічних захворювань, в тому числі онкопатологій.
Бажано після огляду проходити профілактичні заходи, щоб знизити ризик стикнутися із захворюваннями по-жіночому.

Лабораторні дослідження в рамках чек-апу

Крім обстеження на кріслі з кольпоскопією та огляду молочних залоз, в рамках чек-апу в “Добробуті” проводять необхідні лабораторні скрінінги. З детальним переліком обстежень можна ознайомитися за посилання на офіційному сайті медцентру: https://www.dobrobut.com/uslugi/c-konsultacia-akusera-ginekologa-pri-profilakticeskih-ginekologiceskih-osmotrah-planirovanii-beremennosti-i-ginekologiceskih-pat.

Серед них:

- ПАП-тест, або цитологія;
- бактеріоскопія урогенітального мазка;
- аналіз на вірус папіломи людини;
- УЗД органів малого таза.

Такий комплексний огляд допоможе лікареві побачити точну клінічну картину стану здоров’я пацієнтки.

Планування вагітності

Здорове планування вагітності варто починати з обстеження обох партнерів. Звісно, більшу кількість досліджень проходить жінка: потрібно перевірити стан внутрішніх органів на наявність патологій, визначити рівень гормонів та вітамінів в організмі, що мають вплив на здатність завагітніти та виносити плід.

Тому в рамках комплексного огляду жінки проходять УЗД органів малого таза та щитоподібної залози та низку важливих лабораторних досліджень: крові, сечі, ПАП-тест, аналіз на ВІЛ.

Вже з урахуванням отриманих результатів лікар робить висновок, чи готова жінка зачинати або ж необхідно перед цим оздоровитися.

Наявність скарг

За наявніості жіночих хвороб в анамнезі, схильності до раку, кількість обстежень на рік потрібно збільшувати. Особливо коли відчуваєте, що щось дало збій - з’явився біль, нехарактерні виділення, порушився жіночий цикл тощо. Такі симптоми потребують негайного звернення до лікаря для обстеження й проходження лабораторних досліджень.

У мережі клінік “Добробут” здійснюють прийом 10 фахівців-гінекологів, а запис на консультацію відбувається за телефоном цілодобово.

Пам’ятайте: на ранніх стадіях більшість гінекологічних захворювань вдається швидко подолати, поки ті не перейшли в хронічні недуги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.