Поляки хочуть видобувати газ в Західній Україні

Поляки хочуть видобувати газ в Західній Україні
Польща зацікавлена у видобутку газу в Західній Україні, що дасть можливість ставати більш незалежними від Росії у сфері енергетики.

Про це під час спільної пресконференції з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у межах XXX Економічного форуму у польському Карпачі (південний захід РП) сказав глава уряду Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми також хочемо, щоб польська нафтогазова компанія PGNiG розширювала співпрацю з українськими партнерами щодо видобутку газу у Західній Україні, що дасть можливість ставати незалежними від Росії», - зазначив Моравецький.

Він підкреслив, що нещодавнє рішення суду ЄС не дозволило Газпрому монополізувати експлуатацію газопроводу OPAL (наземне продовження газопроводу Nord Stream 2 - ред.).

За його словами, це допоможе спільно опрацювати механізми підтримання стратегії Польщі як газового хабу.

Моравецький заявив, що Польща підтримує територіальну цілісність України, засуджує агресивні дії РФ в Україні та вітає започаткування «Кримської платформи».

Глава уряду Польщі повідомив, що під час зустрічі з українським колегою було детально обговорено ситуацію в Білорусі та на польсько-білоруському кордоні.

За словами прем'єра РП, Варшава хоче розвивати партнерство з Україною у багатьох сферах, зокрема, у розбудові інфраструктури на кордоні, транскордонну співпрацю, економічне співробітництво.

Моравецький зазначив, що Польща передала Україні медикаменти для протидії пандемії коронавірусу, а нещодавно - 600 тис. доз вакцини AstraZeneca. Незабаром буде передано другу партії вакцини у кількості 600 тис. доз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я так розумію, що в Україні стільки вже того газу, населенню роздають безкоштовно, сусіднім країнам продаємо, а всім хто скаже, що Крим - це Україна - будь ласка добувайте скільки влізе.
Яке розумне керівництво держави.
Відповісти