Як влаштовані сендвіч-панелі і для чого вони потрібні*

Як влаштовані сендвіч-панелі і для чого вони потрібні*
Конструктивно, сендвіч панель https://inteco-constr.com/product/sendvich-paneli/ — це модульна система, що складається з трьох шарів — двох зовнішніх, жорстких, і розташованого між ними утеплювача. За опорні площини використовуються:

• ДСП;
• OSB;
• метал (сталевий або алюмінієвий лист);
• оргалит;
• пластик;
• магнезит.

За рівнем захисту від несприятливих атмосферних факторів, вагою, теплопровідністю ці матеріали сильно відрізняються. З одного боку це полегшує можливість вибору панелей по якостях, відповідним для конкретного типу будівлі, побудованого в певній кліматичній зоні. З іншого — складно виділити загальні для всіх панелей властивості.

Як наповнювач теж використовуються різні матеріали — пінополістирол, пінополіуретан, мінеральна вата, скловолокно. Зовнішні панелі з різних матеріалів і наповнювачі використовуються в різних поєднаннях, що визначають характеристики сендвіч-панелей. По ряду основних параметрів панелі можна розділити на стінові, добре витримують вертикальні навантаження, і покрівельні, призначені для горизонтального або похилого монтажу. Вони відрізняються опорними здібностями та способами кріплення.

Позитивні якості сендвіч панелей


Попри всю різноманітність варіантів будівельного матеріалу, у всіх різновидів є свої загальні позитивні сторони, які й визначають широке їх застосування в будівництві різного типу. Якщо мова йде про швидкомонтовані будівлі, термін служби яких розраховується на кілька десятків років, то питання чи варто будувати з сендвіч-панелей відпадає автоматично. Для таких споруд — це кращий матеріал.

Він забезпечує:

• високу швидкість монтажу;
• можливість простого демонтажу конструкції й переміщення на інше місце з установкою там;
• доступну вартість, в порівнянні з цегляними або блочковими будівлями, будівництво обійдеться у 2 — 3 рази дешевше;
• можливість будівництва незалежно від сезону.

Також використання сендвіч-панелей в якості основного будівельного матеріалу дозволить виключити з технологічного процесу використання важкої вантажопідіймальної техніки. Панелі дуже легені — в залежності від зовнішньої оболонки, товщини й типу наповнювача питома вага їх знаходиться в межах 10 — 24 кг / м2. Навіть габаритну панель може підняти легкий автокран або навантажувач з телескопічною стрілою.

6 причин, чому зараз сендвіч-панелі — це ефективне рішення для будівництва:



1. Зниження затрат на будівництво Мала вага панелі спрощує процес доставлення, розвантаження і збірки, дозволяє використовувати полегшені фундаменти, знижуючи витрати на будівництво.

2. Можливість монтажу круглий рік. Завдяки відсутності конденсату сендвіч-панелі підходять для установки в будь-який час року.

3. Легкість установки. При монтажі сендвіч-панелей не потрібно важкої будівельної техніки, в результаті роботи йдуть в рази швидше традиційних методів.

4. Міцність і довговічність. Міцна сталь і антикорозійне покриття зі стійкістю до ультрафіолету відповідають за тривалий термін служби конструкції.

5. Безпека та екологічність. Виробництво сендвіч-панелі зазвичай виключно з якісної сировини без використання шкідливих компонентів.

6. Економія на опаленні до 40% в рік. Мінеральна вата і пінополістирол в сендвіч панелях мають низький коефіцієнт теплопровідності та сприяють тривалому збереженню тепла.

Для яких будівель підходять сендвіч-панелі


Можна прийти до висновку, що для будівництва будинку, розрахованого на постійне проживання, вони не підходять. Але для ангарів, гаражів, тимчасових офісів, дач, майстерень, торгових павільйонів — це один з кращих матеріалів, вигідний як в технічному, так і економічному аспектах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.