Марафон вуличної поезії у Луцьку. ФОТО

Марафон вуличної поезії у Луцьку. ФОТО
У Луцьку відбувся «Марафон вуличної поезії»: місцеві поети читали свої твори на вулиці.

За задумом організаторів, частина акції повинна була відбутися у маршрутці № 15, яку їм пообіцяли надати у Луцькій міській раді. Автобус мав відправитися о 15:00 від магазину «Перлина». Проте чомусь так і не приїхав.

Тож організатори, взявши до рук техніку для підсилення звуку, пішки пройшлися проспектом Волі, читаючи вірші на зупинках.

«Як було домовлено з міськрадою, найближчим часом повинен був їхати автобус №«15», власне у якому поетичні активісти і мали виголошувати свої вірші. Але 15-тки ми так і не дочекались. З невідомих нам причин рейс зняли саме на той проміжок часу. Тож марафон вдався пішим». – розповів оганізатор акції, керівник товариства «100 Ват» Володимир Столярчук.



Першим пунктом поетичної зупинки стала площа під головним корпусом СНУ ім. Лесі Українки.



Марина Романюк читала:

Поки моє серце в українських грудях,
Поки моя пісня рідна ллється, віра є у людях!
Будем ми для тебе жити, треба й поирати,
Бо єдина Ураїна, бо єдина мати!




Катерина Пташка розповіла у своїх поезіях про розпальцьований акварелями настрій та найрізноманітніші дрібнички швидкоплинного життя. Також дівчина підкреслила: «Вічність – недоведена теорія» і палко закликала: «Не роби із життя виставу! Не ховай почуття за грати!».



Гурт поетів йшов тротуаром проспекту Волі. Із колонки лунала українська музика. Учасники навіть вигадали гасло: «Творіть, витворяйте і країну прославляйте!», на що перехожі реагували з усмішками.

На зупинці поряд з магазином дитячого одягу «Пелікан» до слова запросили Олександру Ватащук. Ця романтична дівчина обіцяла коханому подарувати дощ і відчайдушно зізналась: «Я люблю тебе. Ну і що, що між нами двано вже відстань?..»



«Є дуже багато обдарованої молоді, яка пише, але все ховає в шухляду. Тому наш проект покликаний показати, що в Луцьку є таланти! Джерело натхнення для нас – вогники в очах тих, хто відвідують наші заходи. Це своєрідне пальне для колективу «100 Ват»!», - сказав Володимир Столярчук у другому раунді поетичного марафону.




Олександра Ганущак
Олександра Ганущак


Аня Єкименко
Аня Єкименко


Ярослав Дубина
Ярослав Дубина


Аліна Подерня
Аліна Подерня


Анатолій Слободенюк читав поему Сергія Єсеніна «Письмо к женщине».

Анатолій Слободенюк
Анатолій Слободенюк


Аня Огурцова прочитала українського поета - «Жінка» Сергія Жадана.







У рамках акції «вільний мікрофон» стати персонажем поетичного перфомансу міг кожен охочий. Відтак свої вірші взялася продекламувати 20-річна Олена Пастрик.



Епатажним був виступ літньої пані Тетяни Гадзь: вона виконала власну пісню, яку назвала «Гімн Луцька», під акомпонемент гітариста і співака Юрія Щербика.



Наступна ораторка Ярослава Блискавиця зізналась, що випадково потрапила на захід, але заряд емоцій настільки її вразив, що вона теж вирішила виголосити декілька своїх віршів. Після того, як вона виголосила свою поезію «Милий Хам», кілька слухачів навіть звернулись за автографом автора.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Помилки!!!!Волиньпост,перевіряйте написане!!!
Відповісти
Останні новини
Марафон вуличної поезії у Луцьку. ФОТО
26 серпень, 2013, 11:36