Лучани їздять «будувати свою Республіку» третій рік поспіль

Лучани їздять «будувати свою Республіку» третій рік поспіль
Фестивальна карта України стрімко розростається, чи не щороку з'являється новий фест.

У кожного з них свій напрямок, однак найчастіше – це поєднання музики, літератури та театру. Здебільшого, усі вони схожі. Найчастіше музичні гурти «кочують» з фестивалю на фестиваль, з програми у програму, - кажуть в прес-службі «Республіки».

Однак, є заходи, відмінні від інших, які мають свою родзинку. Фестиваль «Республіка» - саме такий. Його ідея полягає у популяризації сучасного вуличного мистецтва – музика, малюнок, поезія, танці та відео-мистецтво заповнюють вулиці Кам'янця-Подільського і на декілька днів перетворюють місто на справжній арт-простір під відкритим небом.

За два роки «Республіка» збирала фестивальників зі всіх куточків України, а також гостей з Росії, Польщі, Чехії, Білорусії, Німеччини та інших країн. Не оминули мистецький захід і лучани. Уже другий рік поспіль наші краяни не лише спостерігають, а й беруть участь в організації фестивалю.

Так, Вікторія Жуковська запевняє, що навіть, якби не була ведучою «Республіки», то обов'язково відвідала б її як звичайний фестивальник. За словами радіоведучої «СІД FM», для цього є всі підстави: недорогі хостели, розкішний лайн-ап заходу та гарна компанія.



Фестиваль «Республіка» для Вікторії Жуковської це «не тільки робота, а й люди, які тебе оточують під час цієї роботи! А також три дні відмінної музики, неймовірного стріт-арту, красивого міста, шаленої атмосфери, добрих друзів наприкінці фестивального сезону».

Молоде мистецьке подружжя Іванна Мартинів та Роман Домбровський пройшли шлях від звичайних фестивальників до членів оргкомітету.



«Саме у 2011-му ми й «поселилися» у Республіці», - згадує Іванна. Наразі ж вона виконує обов'язки прес-секретаря фестивалю, а Роман курує фото- та відеозйомку на заході. За словами голови прес-центру, основна місія мистецького дійства - робити стіни світу яскравішими, а людей - соціально відповідальнішими.

Фестиваль «Республіка» для Іванни Мартинів це «всеукраїнська сім'я, люди, які живуть тим, що роблять. Це недоспані ночі, та мільярди знайомств. Республіка - це «мама Коля» (Микола Ізотов – куратор фестивалю, - авт.), який окрім своїх безпосередніх обов’язків, всю штаб-квартиру кормити зранку встигає. Це вічно серйозний і забіганий Зоїн, якого бачиш лише мимохідь, а здебільшого чуєш по телефону (Андрій Захарко – засновник та організатор фестивалю, - авт.). Це стара бруківка у Камянці-Подільському. Це наплічники і кеди. Це люди і їх посмішки. Феньки і «людина-палатка». Це постійна робота та приємна втома. Це «я не хочу повертатися у Луцьк!» в останній день фестивалю та очікування наступної Республіки, коли ми всі сім’єю, з різних куточків України зустрінемося знову».

Своєю чергою, Роман Домбровський пояснив чому, не зважаючи на назву «Antimoney Fest», фестиваль все-таки платний.

«Практично усі гроші з проданих квитків йдуть на купівлю фарби, оплату райтерам, оренду риштувань та підйомників (адже деякі арти малюють на 9-типоверхівках!), загалом на самоокупність фестивалю. Оплачуються також виступи музикантів, оренда концертної апаратури та інші фестивальні потреби», - розповів він.

Фестиваль «Республіка» для Романа Домбровського це «проект, який зачепив, люди, які «хворі» ідеєю і заразили нею мене, і ще 7-8 тисяч фестивальників».

До того ж уже два роки поспіль учасниками фестивалю є луцький гурт «Фіолет». Як зауважив фронтмент групи Сергій «Колос» Мартинюк, першим, що прийшло в голову, коли потрапив на фест, було «у цього фестивального майданчика хороше майбутнє». Музиканту сподобався склад учасників та напрочуд вдале атмосферне місце. За словами вокаліста, аби фестиваль став ще кращим, варто збільшувати та розбудовувати програмну інфраструктуру.



Фестиваль «Республіка» для Колоса це «одна із найсамобутніших українських фестивальних імпрез. Не просто музична тусовка, а цілісна ідейна концепція, яка знайшла своє практичне життєве втілення».

Нагадаємо, що фестиваль «Республіка» відбудеться 13-15 вересня у Кам'янці-Подільському.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
звідки на ці прибамбаси?
Відповісти
луцкие алкоголики и скупщики конченого сэкэнда.
Відповісти
Жуковська, Колос - то якийсь Бандерштат 2 %)
Відповісти
А де цінна інформація? Хто буде, як розповсюджуються білети? Чи є якийсь спеціальний доїзд? А то написали, що Республіка - це супер. Я ж не проти, але що з цим далі робити?!! Сайт їм якісь криворукі робили. Чим червоні білеті відрізняються від зелених? Ау!
Відповісти
Цінна інформація на кривому сайті - я там все знайшов. Але ж як завжди впадляк натиснути 2 кнопки, прощє язиком потеліпать
Відповісти
Так чим червоні білеті відрізняються від зелених?
Відповісти
О каких билетах идет речь? Все билеты имеют один стандартный рисунок http://cs307610.vk.me/v307610030/9163/JNi1ZfmqGp0.jpg
Відповісти
На сайті. Купити білет онлайн. Вхідний квиток на 3 дні - 100, 120 і 150 грн.
Відповісти
жидовський лохотрон-не ведіться
Відповісти
Конечно лохотрон, платишь деньги, а в замен бумажку получаешь. А ещё нужно ехать аж Каменец-Подольский, что бы эту бумажку реализовать. И там 3 дня жить в палатке и слушать сатанинскую музыку, а хулиганы при этом будут стены разрисовывать. Точно лохотрон!
Відповісти
На данный момент в продаже доступны билеты по 150 грн. на три дня. С первого числа цена будет составлять 200 грн.

"Вхідний квиток на 3 дні - 100, 120 і 150 грн." Возможно указаны старые цены, билеты не разделяются по рангам, для всех билетов на 3 дня единая цена.
Відповісти
Останні новини
Лучани їздять «будувати свою Республіку» третій рік поспіль
26 серпень, 2013, 18:00