Три мери і один нардеп у Ковелі: з чим приїздили, про що домовилися

Три мери і один нардеп у Ковелі: з чим приїздили, про що домовилися
У Ковелі з робочим візитом перебували народний депутат України Ігор Гузь, а також делегації з Володимира і Нововолинська на чолі з міськими головами Ігорем Пальонкою та Борисом Карпусем.

Про це повідомляє пресслужба Ковельської міської ради.

Приїхали, щоб перейняти успішний досвід Ковеля у розвитку комунальної сфери, культури та спорту, а також медицини. Представників делегацій цікавили не лише видимі успішні результати Ковеля, а й те, які саме кроки місто робило на шляху до їх досягнення.

Гості Ковеля побували на трьох об’єктах міста, досвід і секрети розвитку яких могли перейняти собі.

Спочатку делеганти прибули на підприємство теплових мереж «Ковельтепло», де директор Володимир Бойко розповів про роботу підприємства, а також показав нещодавно оновлену котельню на Володимирській, 97а: там встановили нові газові котли провідної європейської компанії з виробництва систем опалення «Viessmann». У Ковелі найнижчі тарифи на тепло в області – це ще один показник якості і ефективності комплексу енергозберігаючих заходів, які здійснюють на ПТМ «Ковельтепло».

Історія модернізації котельного господарства Ковеля – приклад успішної взаємодії влади та підприємства для забезпечення населення міста якісними послугами.



Наступною локацією став стадіон «Локомотив», де зараз ведуться роботи з будівництва футбольного поля та легкоатлетичних доріжок.

Гості міста оглянули територію культурно-спортивного комплексу «Транскордонний центр діалогу культур імені гетьманів Ружинських» і побачили, на якому етапі втілення українсько-польсько-білоруського проєкту. Адже значну частину коштів на будівництво комплексу Ковель отримав у рамках програми транскордонного співробітництва ЄС “Польща-Білорусь-Україна 2014-2020”, також залучив кошти з міського і державного бюджетів. Загальний кошторис будівництва – 22 мільйони гривень. Для Нововолинська та Володимира цінний досвід Ковеля не тільки у розвитку культури та спорту міста, а й в участі в міжнародних програмах, які дають можливості втілювати в життя масштабні проєкти.



Справжнім відкриттям для делегацій з Нововолинська та Володимира стало оновлене приймальне відділення Ковельського МТМО. Генеральний директор об’єднання Валентин Вітер показав облаштовані надсучасні операційні та оглядові кімнати, новий ліфт для транспортування хворих, пристосований для карет швидкої заїзд під самі двері приймального відділення. На це все з бюджету громади було виділено 16 мільйонів гривень, а державних коштів – 8 мільйонів. Представників медичних закладів Нововолинська та Володимира цікавив досвід Ковеля у створенні медичного об’єднання, переваги і недоліки таких змін. Обговорили і спектр медичних послуг, які надає Ковельське МТМО.



В результаті першого візиту до Ковеля представників Нововолинська та Володимира домовилися про налагодження співпраці, подальший обмін цінним досвідом з колегами і продовження традиції робочих візитів для знайомства з успіхами міст-партнерів.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Три мери і один нардеп у Ковелі: з чим приїздили, про що домовилися
22 вересень, 2021, 10:17
В Україні випав перший сніг
22 вересень, 2021, 09:42