У Вишневі розпочали капітальний ремонт дитсадка. ФОТО

У Вишневі розпочали капітальний ремонт дитсадка. ФОТО
У селі Вишнів Борохівського старостинського округу Підгайцівської громади розпочали масштабний проєкт вартістю понад 3 мільйони гривень. Минулого тижня тут розпочали капітальний ремонт дитсадка.

Про це повідомляє пресслужба Підгайцівської сільської ради.

Заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь розповів, що проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу сільська рада замовила лише у цьому році. Попри бюрократичні моменти, які потребують чимало часу, наразі отримали усі необхідні дозволи, через тендер визначили підрядника і вже розпочали ремонтні роботи.

Згідно з проєктом, у дошкільному навчальному закладі зроблять утеплення зовнішніх стін та фундаменту будівлі, гідроізоляцію цоколя, облаштують енергоефективне освітлення, вхід в будівлю понизять до рівня землі (як вимагають чинні норми для навчання дітей з особливими потребами).

Також замінять електропроводку, встановлять блискавкозахист та облаштують вентиляцію, замінять систему водопостачання та каналізацію, сантехніку, встановлять нові рукомийники та унітази.

Фасад будівлі пофарбують, встановлять пластикові двері та замінять дах.

Попри те, що з вересня школа у селі Вишнів тимчасово припинила освітню діяльність, у дошкільному навчальному закладі проблем із наповнюваністю не мають. Цієї осені про бажання відвідувати садок заявили батьки 24 вихованців.

«Ми затіяли капремонт не випадково – сподіваємося, що це стане поштовхом до збільшення мешканців села та, з часом зможемо набрати повноцінний клас, аби відновити роботу школи», - зазначив посадовець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Вишневі розпочали капітальний ремонт дитсадка. ФОТО
22 вересень, 2021, 13:00