До Ковеля з’їхалися трансплантологи з усієї України

До Ковеля з’їхалися трансплантологи з усієї України
21 вересня у Ковелі вперше відбулася міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання органного донорства в Україні». На неї з’їхалися науковці, кардіохірурги, анастезіологи, трансплант-координатори з науково-дослідних інститутів, клінік Києва, Запорізької, Хмельницької, Рівненської, Чернівецької, Львівської, Вінницької областей, а також білоруського Бреста, керівники волинських лікарень.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Організаторами конференції стало Ковельське МТМО спільно з Асоціацією трансплант-координаторів України та Асоціацією хірургів Волинської області.

Захід провели у змішаному офлайн-онлайн форматі, де учасники доповідали про історію розвитку трансплантації в Україні, підіймали актуальні питання органного донорства в нашій державі, зокрема діагностування смерті мозку потенційних донорів та підготовку трансплант-координаторів, ділилися своїм досвідом проведення подібних оперативних втручань і статистикою за останні роки.

Генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер розповів, що у Ковелі успішно розвивають трансплантологію, зокрема акцентують увагу на дитячому органному донорстві. Станом на сьогодні успішно проведено 22 операції, які дали можливість дорослим пацієнтам зберегти життя завдяки органам донорів.

Такий показник – це реальний приклад того, що порятунок життя шляхом трансплантації органів можливий не лише у великих містах.



Присутніх привітав міський голова Ковеля Ігор Чайка: «Вважаю за честь приймати вас у Ковелі. Але з іншого боку, Ковель багато років йшов до того, щоб стати тим місцем, яке готове прийняти лікарів вашого рівня. Наше МТМО, безперечно, вражає. Тут є вся необхідна база для проведення операцій найвищого рівня. Тут є найвищого фаху лікарі та обладнання. Врешті, тут є дух міста Ковеля, яке стоїть на перетині багатьох шляхів і приймає та розуміє кожного, хто тут опиняється».



Окрім обговорення теоретичних та практичних аспектів органного донорства, учасників конференції цікавило вирішення спільних проблемних моментів, які в Україні ще поки не до кінця регулюються відповідними органами і законодавством.

Тому конференція «Актуальні питання органного донорства в Україні» – перший крок до винесення питання трансплантації органів в нашій країні на загальнодержавний рівень і можливість зацікавленим медикам налагодити комунікацію з колегами з інших регіонів та країн.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Ковеля з’їхалися трансплантологи з усієї України
22 вересень, 2021, 13:16