Як краще вибрати пластичного хірурга*

Як краще вибрати пластичного хірурга*
Пластичний хірург - це фахівець, який змінить Вас назавжди та буде нести за це повну відповідальність. Саме тому до вибору такого фахівця необхідно підійти гранично ретельно. Більшість практикуючих фахівців мають ліцензію на право займатися «хірургічною косметологією», проте, для отримання цього документа досить мати дворічний досвід роботи в щелепно-лицевої хірургії - очевидно, що настільки малого стажу недостатньо для придбання повноцінної кваліфікації. Ознайомитись детально ви зможете на сайті https://plastika-fedoruk.com.ua.

Таким чином, збирати й аналізувати інформацію про хірургів доведеться самостійно. На що звернути увагу і як уникнути поширених помилок при виборі пластичного хірурга? Практично в кожному з кількох десятків інтерв'ю, які мені доводилося брати у практикуючих фахівців даної галузі, я в тій чи іншій формі поставити це питання (незалежно від загальної тематики бесіди) - а на підставі отриманих специфічних рекомендацій і порад була скомпільована ця стаття.

Список кандидатів


В якості першого кроку необхідно скласти список кандидатів, кожен з яких повинен відповідати двом ключовим параметрам:

• Виконує необхідну Вам операцію.
• Доступний територіально (практикує в зручному Вам місті).

Уточнювати кваліфікацію і досвід, робити висновки про якість роботи та т.п. - завдання не з легких. При виборі пластичного хірурга важливо не тільки вивчити наявну у відкритому доступі інформацію, а й відвідати як мінімум 3-5 консультацій (це свого роду розумний мінімум, а в ідеалі консультацій має бути 7-8 і більше).

У будь-якому випадку, основними критеріями якості при виборі хірурга будуть наступні:
• Освіта.
• Кваліфікація і досвід.
• Спеціалізація.
• Портфоліо.
• Відгуки.
• Вартість послуг.

Освіта хірурга


Відповідно, мінімальний набір документів, що підтверджують право хірурга здійснювати пластичні операції, мати в собі:
• Документ про вищу освіту і сертифікат фахівця (за профілем ординатури).
• Свідоцтво або інший документ, що підтверджує підвищення кваліфікації з пластичної хірургії.

Зрозуміло, такий підготовки недостатньо для повноцінного вироблення професійних навичок, попри те, що в деяких випадках особливо здатні представники професії починають проводити самостійні операції вже на старших курсах медінституту. Хірургія (в тому числі пластична) освоюється методом проб, помилок і, як би не блюзнірськи це звучить, експериментів - тому при виборі фахівця необхідно уточнити, де, як довго і під чиїм керівництвом він проходив цей етап навчання.

Кваліфікація і досвід пластичного хірурга


Наступний і, мабуть, ключовий момент, на який слід звернути увагу при виборі пластичного хірурга - це його професійний досвід. Майстерність виробляється виключно практикою, десятками та сотнями проведених операцій. Зрозуміло, мати подібний досвід хірург зі стажем 2-3 роки не може в принципі. Різні фахівці говорять про різне часу «становлення», в середньому вона становить 8-10 років активної практики в одній або декількох клініках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як краще вибрати пластичного хірурга*
20 вересень, 2021, 16:08