Синоптик розповіла, якою буде зима в Україні

Синоптик розповіла, якою буде зима в Україні
В Україні холодні зими не зникнуть, незважаючи навіть на глобальне потепління. Адже зміну сезонів воно відмінити не може.

Найближчих зимових місяців погода в країні відзначиться перепадом температур. Про це в коментарі OBOZREVATEL розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів в Українському гідрометінституті НАН (УкрГМІ) Вазіра Мартазінова.

"Зима нікуди не дінеться. Ми не в Антарктиді живемо. Холодні зими в Україні будуть навіть в умовах глобального потепління. Зміну пір року воно не скасує", – зазначила вона.

Так кліматологиня відповіла на попередні заяви одного з народних українських синоптиків, нібито вже через кілька десятків років у нас можуть зникнути зими.

Мартазінова підкреслила: зміну пір року визначає положення Землі до Сонця. І хоча сезони дійсно можуть бути нестійкими, вони все одно продовжують залишатися.

Синоптикиня нагадала про минулу зиму, яка в Україні була з морозами й великими снігопадами. Останні накрили країну майже під кінець сезону – в лютому, коли стовпчики термометрів опустилися до -20 градусів.

За словами Мартазінової, зима 2021-2022 й наступних років у нашій країні теж буде морозною, очікуються перепади температури повітря – від сильних заморозків до відлиги.

Насамкінець вона додала, що загалом зміни клімату супроводжують всю історію нашої планети, і роль людини в цих процесах не настільки велика, як видається.

"Наукова світова спільнота розглядає здебільшого вплив забруднення атмосфери на зміну клімату. Але є ще й інші фактори, які протягом усієї історії Землі чинять набагато більший вплив, ніж людська діяльність", – зауважила Мартазінова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Редакціє!!! Ви застосуєте фемінітив до професії дантиста?... ну невже не очевидно, що оцей новочесний ви..ер "синоптикиня" звучить рагульськи і курйозно? Вас хтось примушує публікувати цю маячню, чи це чисто власна ініціатива?
Відповісти
А хто автор статті журналіст,чи журналкиня?
Відповісти
Щось не зрозуміло ,що вис..ла ця Мартазінова ,чи аби ляпнути .
Відповісти
Вся інформація в статті зводиться до: «Буде перепад температур і холодно»
Дуже «інформативно»…
Відповісти