Імітація руху і шуму: художник з Волині хоче запатентувати власну техніку написання картин

Імітація руху і шуму: художник з Волині хоче запатентувати власну техніку написання картин
Володимирський художник Віталій Федоренко намагається імітувати шум і рух у власній авторській техніці написання картин, яку і планує запатентувати.

Кожен штрих на картині молодого художника нагадує тонке волокно і тисячі ниток, переплітаючись одна з одною, ніби створюють рух та динаміку, про це повідомляє Суспільне.

Для художника з Володимира важливо максимально точно відтворювати реальність у своїх картинах, на полотнах передавати не лише те, що ми візуально знаємо, що відчуваємо, про що здогадуємося, а й про те, що є потаємним, прихованим від людського ока. Митця надихає людина, принципи світобудови. Саме тому він намагається проникнути у найдрібніші деталі і передати власною технікою рух молекул і, навіть, рух атомів.

Після відвідин виставки відомого художника Івана Марчука, володимирський митець помітив, що його техніка має багато спільного з його. І бажання захистити, запатентувати свою техніку визріла саме після знайомства із полотнами Марчука.

"Поки що назву техніки я не можу назвати. Хочу запатентувати цей метод, а тоді озвучити. Ця техніка прийшла мені працею. Я постійно працював, постійно був в пошуку і мені хотілося від чіткого мазка захотілося знайти щось більш тендітніше. Мало це звучання, мало цей шум", – розповів про свою техніку Віталій Федоренко.

Митець додає, що у цьому стилі немає рамок. Всі інші стилі, які він винаходив та пробував, мали обмеження, виходило створити по три роботи.

"В цьому стилі я повністю маю свободу, у мене немає ніяких рамок. Все що відчуваю, можу передати цим стилем. Мені так зручніше передати, точніше передається з-під свідомості те, що я відчуваю, що я бачу", – зазначив художник.

Ця техніка виконується акриловими фарбами. Чоловік каже, що нею можна малювати й олійними фарбами, але цей процес займе надзвичайно багато часу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Імітація руху і шуму: художник з Волині хоче запатентувати власну техніку написання картин
23 вересень, 2021, 20:36