Ціна на газ досягла критичної вартості, – Луцька райрада

Ціна на газ досягла критичної вартості, – Луцька райрада
Ціна на газ досягла критичної вартості, через що громади опинилися на межі виживання, адже не знають скільки платитимуть і де брати кошти на оплату комунальних послуг шкіл, садочків, лікарень, закладів культури.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

У «Волиньгаззбуті» запевняють, що ціна на газопостачання для населення залишиться незмінною до кінця опалювального сезону - 7,99 гривень за кубометр газу, проте вартість постачання газу для бюджетних, промислових та інших організацій чи не щоденно коливається, чим і ускладнює процес формування та проведення тендерних процедур для таких організацій.

За словами представника ТОВ «Волиньгаззбут» Ігоря Козачка, у серпні ціна тисячі кубометрів газу становила 19 900 гривень, на 1 вересня – 21 866 гривень за тисячу кубів, на 7 вересня – 22 574 гривні, на 11 вересня – понад 24 тисячі, 16 вересня – 29743 гривні, 21 вересня – 30672 гривні за тисячу кубів.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук наголошує, що на фоні здорожчання газу зростуть ціни на хліб, цукор та інші продукти харчування.

«Основні хлібокомбінати, а їх 4, які на 90 відсотків забезпечують область хлібобулочними вироби, користуються газом та електроенергією. Зростуть ціни на енергоносії, відповідно підніметься ціна хліба. Будемо платити до 50 гривень за буханку!», - додав радник голови райради Юрій Ройко.

У зв’язку з цим Луцька районна рада готує звернення до Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Президента України щодо термінового врегулювання ціни на газ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Будемо платити до 50 гривень за буханку!», - додав радник голови райради Юрій Ройко".

Харчується хлібом і водою, бідолаха.
Відповісти
От що буває коли керують не прфесссіонали, а делітанти, в яких одна мета дерибан. І такі делитанти зараз у всіх ланках нашої держави починаючи з верховної ради і Кабміну , а закінчуючи керівниками держпідприємств.
Відповісти
Нарешті дочекалися європейських цін ;)
Відповісти
зробили себе разом! тепер - на стадіон!
Відповісти