На Житомирщині раптово померла вся сім'я учасника «Голосу країни»

На Житомирщині раптово померла вся сім'я учасника «Голосу країни»
Смерть цілої родини учасника "Голосу країни" Богдана Мухи - матері і двох її дорослих доньок - розслідує поліція в Коростені Житомирської області. Одна з жінок померла в будинку старшого чоловіка, за яким доглядала. Її мати і сестра - вдома. Слідчі схиляються до версії, що вбити їх могла бліда поганка.

Про це 23 вересня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Богдан приїхав з Києва до рідного Коростень, як тільки дізнався що померла мама. А потрапив відразу на три похорони.

"Я знаю, що моя бабуся, мама і тітка їли гриби, їм було погано. Бабуся з тіткою були тут, мама допомагала старенькому дідусеві. Їй теж було погано весь день", - говорить учасник "Голосу країни" Богдан Муха.

Мама Богдана - 48-річна Оксана - доглядала за цим літньою людиною. Він каже, коли жінка прийшла до нього допомогти по господарству, вже скаржилася на самопочуття. Але просила "швидку" не викликати, сподівалася, що пройде. Але через кілька годин померла у нього на руках.

"Голову схилила вниз, я говорю:" Оксана, не вмирай ", - каже свідок Станіслав Котвицький.

Чоловік же викликав "швидку", але медики лише констатували смерть. Коли родичі приїхали в квартиру покійної, щоб підготуватися до похорону, двері їм ніхто не відкрив.

"Викликали ДСНС, поліцію. Хлопчик з ДСНС заліз, показує два трупа. Це трагедія для всього будинку. Була сім'я, і ​​немає сім'ї", - говорить сусідка Тетяна Пазич.

Під час огляду приміщення правоохоронці знайшли посуд з грибами і якусь випивку. Припускають, жінки могли отруїтися блідою поганкою. Хоча отруєння неякісним алкоголем теж не виключають.

"На експертизу направлено залишки продуктів, які ймовірно вживали ці люди. Це залишки грибів і рідина з запахом алкоголю в пластикових пляшках", - говорить прес-секретар Коростецкого районного управління поліції Діана Бобровник.

Сусіди кажуть, жінки самі по гриби не ходили, їх пригостив приятель. Але після трагедії його не бачили.

Медики кажуть, бліда поганка - дуже підступна. Перші симптоми: нудота, блювота і спазми можуть проявитися не відразу. А потім ще й настає уявне полегшення. Але після нього вже відмовляють органи.

"Отрута вражає і кишечник, і нирки, і центральну нервову систему, і печінку. Може бути від півгодини до доби, залежно від того, скільки отрути потрапило в організм. Великий відсоток людей, які вживають бліду поганку - вмирають, просто питання часу, наскільки все швидко закінчиться ", - сказала лікар-анестезіолог Анна Тихонова.

Богдан не розуміє, чому ніхто з трьох дорослих жінок при перших симптомах отруєння не викликали "швидку".

"Для мене це загадка, тому що бабуся - медик", - говорить учасник "Голосу країни" Богдан Муха.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею умисне вбивство. Чи спілкувалися вже з чоловіком, який приніс отруту, слідчі не говорять. Якщо з'ясується, що зробив це навмисно, йому загрожує довічне ув'язнення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.