Синці на тілі: волинський лікар пояснив, коли потрібно бити на сполох

Синці на тілі: волинський лікар пояснив, коли потрібно бити на сполох
Синці на тілі – звичне явище, яке зазвичай минає за 2 тижні. Однак є випадки, коли людину синці повинні насторожувати, і тоді потрібна негайна консультація лікаря.

Про це у програмі «Телемедицина» 20 вересня на 12 каналі розповів завідувач Центру судинної хірургії Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Пісачук.

У більшості випадків, каже він, із синцем до лікаря звертатися не потрібно.

«Синець це всього-на-всього підшкірна гематома, він виникає з багатьох причин: і через підвищену ламкість судин, можливо, сама людина є астенічною, худою, десь трошки притиснути – і вже є синець», – пояснює лікар.

Також синці з’являються від ударів.

«Стінка судини настільки еластична і настільки пружна! Вона тільки при деяких захворюваннях стає іншою. Але, як правило, витримує мінімальні удари і пошкодження. Хоча венозні капіляри доволі крихкі і при більшому навантаженні лопаються – і виникають синці. Такі пацієнти є, вони приходять, ми їм розповідаємо, що це не є щось страшне. Як правило, через два тижні такий синець зникає навіть після серйозного удару», – запевняє лікар.

Однак якщо синці виникають на різних частинах тіла без будь-якого зовнішнього впливу, це може свідчити про хвороби крові. У цьому випадку необхідна допомога гематолога, наголошує Сергій Пісачук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.