Аналогів такого парку на Волині немає: у Володимирі з'явилася нова цікава локація

Аналогів такого парку на Волині немає: у Володимирі з'явилася нова цікава локація
У Володимирі-Волинському відкрили парк з вічнозеленими скульптурами. Він розташований у сквері біля історичного музею в центрі міста. Всього тут розмістили дев'ять вічнозелених скульптур-топіарів. Проект авторства Олександра Стемковського реалізували у рамках бюджету участі. Загалом його вартість становить майже 500 тис. грн.

Як повідомив автор проекту Олександр Стемковський Zaxid.net, зелені скульптури встановили у Володимирі-Волинському в четвер, 23 вересня. Їх розмістили у сквері в центрі міста біля будівлі історичного музею.

Автором ініціативи є володимирчанин Олександр Стемковський. Рік тому він подав ідею щодо відкриття такого парку на голосування в рамках бюджету участі, і його проект підтримали містяни. Сам автор зазначав, що метою створення локації є підвищення туристичної привабливості міста, адже, за його словами, аналогів такого парку на Волині немає.

Як йдеться у описі проекту, на його реалізацію знадобилось майже 500 тис. грн. За ці гроші встановили дев’ять топіарів у формі різних фігур, які мають стосунок до історії міста: монаха, Юрія Змієборця, охоронця музею, княжни, закоханої пари, вартового міста та учасників музичної капели. У описі зазначено, що в перспективі працівники музею проводитимуть тут екскурсії.

У коментарях Олександр Стемковський додав, що незабаром у цьому парку планують встановити камери відеоспостереження, аби вберегти топіари від вандалів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.