Військовим пообіцяли погасити 1,5 мільярда гривень боргів

Військовим пообіцяли погасити 1,5 мільярда гривень боргів
У Міністерстві фінансів України пообіцяли, що найближчим часом погасять усі заборгованості перед військовими за одноразовими виплатами.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю "Радіо Свобода", - пише УНІАН.

За його словами, минулого тижня міністр оборони проводив нараду з цього приводу: "Держава в особі Мінфіну запевнила Міноборони про те, що все буде виплачено".

"За тією інформацією, яка в мене є, призупинені були знову ж таки у зв’язку з тим, що виділили коштів менше. Їх просто було менше виділено. Грошей було закладено менше спочатку в бюджеті, тому їх отримували менше. Йдеться про одноразові виплати, дійсно які є обов’язкові. Ми закрили червень місяць оздоровчими. Ну не ми, а Міноборони заплатило людям гроші, тим, які вже до червня місяця у відпустках побували, червень включно. Стали виплачувати. Гроші тепер пішли на оплату липня місяця", – розповів він.

Борги перед військовими: що відомо
Раніше повідомлялося, що, за інформацією Офісу омбудсмена України, Міністерство оборони заборгувало українським військовослужбовцям 1 мільярд 465 мільйонів 800 тисяч гривень.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав дану інформацію неправдивою, хоча при цьому він сам же й підтвердив, що "поточна заборгованість" все ж існує.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.