На Волині чоловік врятував дівчинку від спроби самогубства

На Волині чоловік врятував дівчинку від спроби самогубства
Історію, про яку мова піде далі, “Поліссю” розповіли працівники служби надзвичайних ситуацій. Щоправда із застереженням про нерозголошення особистих даних учасників тих подій, котрі з очевидних мотивів не виявили бажання бути публічними.

Отже, 2 вересня п’ятдесятилітній мешканець Каменя-Каширського Володимир, не встигнувши оплатити придбаний у місцевому магазині торт, зачув від продавчині крик про допомогу. Жінка угледіла з вікна торгового закладу, як посеред ставка неподалік, схоже, топилася дитина.

Як розповів згодом рятувальникам чоловік, спочатку він не міг збагнути, що коїться. Адже на вулиці помітно сутеніло і погода того дня була досить прохолодною для купання. Втім розмірковувати не було часу, тож він рішуче пірнув у водойму, сподіваючись на швидкий порятунок потопельника.

Орієнтиром у сутінках для нього слугував каптур куртки, клаптик якого помітно виднівся у воді. Коли дістався до об’єкта, стало зрозумілим, що в його руках перебувала зовсім юна дівчинка.

Неймовірними зусиллями чоловік із охопленою рукою потопельницею щосили наближався до берега. На шляху до суходолу дівчинка почала відкашлювати воду. На щастя, дитина вижила, подаючи ознаки життя на руках у свого рятівника.

Надзвичайна пригода, що має щасливий кінець, залишила у серці Володимира окрім тривожних спогадів та відчуття стресу ще й пересторогу. Схвильована мама дівчинки, яка в ту мить прибігла на місце біди, повідомила чоловікові, що це не перша спроба її доньки накласти на себе руки.

Експерти кажуть, що діти, які висловлювали суїцидальні наміри або здійснювали спробу самогубства, потребують кваліфікованої психологічної допомоги. Їхній «крик про допомогу» обов’язково має бути почутий близькими, і дитина повинна отримати на нього відповідь.

На жаль, випадки домашнього насильства фізичного, психологічного, економічного чи сексуального характеру присутні в сучасному світі. Тому дуже важливо у разі таких ситуацій вчасно та кваліфіковано зреагувати всім суспільним інституціям, як от закладам освіти, охорони здоров’я, соціальним службам, службам у справах дітей, аби оперативно надати дитині допомогу та убезпечити її від потенційних кривдників. Водночас слід пам’ятати: немає такої проблеми, щоб не було варіантів її вирішення, адже життя дається людині лише один раз.

/фото ілюстративне/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.