Волинь – у списку регіонів, де ріст захворюваності на Covid-19 відбувається найінтенсивніше

Волинь – у списку регіонів, де ріст захворюваності на Covid-19 відбувається найінтенсивніше
Волинська область відноситься до одного з регіонів, де ріст захворюваності на коронавірус відбувається найшвидше. За останній тиждень ріст становить 39% (зареєстрували 1129 випадків проти 811).

Про це повідомляє головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, інформує ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

За її словами, на високому рівні знаходиться захворюваність дітей – 112 випадків за тиждень (10% від усіх зареєстрованих), що пов’язано з початком навчального року.

Найбільше занепокоєння на сьогодні викликає захворюваність у Луцькій територіальній громаді, де тижневий приріст захворюваності становить 55%, та потребує впровадження заходів, направлених на стабілізацію та локалізацію епідемічної ситуації.

Вона наголосила, що епідемічна ситуація стрімко погіршується. Станом на сьогодні область знаходиться у «жовтій» зоні епіднебезпеки на підставі перевищення кількості нових випадків на 100 тис. населення (188 при рекомендованому 75 на 100 тис. населення) та перевищення коефіцієнта виявлення нових випадків (13% проти 4% рекомендованих для зеленої зони).

Показники навантаження на медичну систему не перевищені, однак мають тенденцію до зростання: рівень госпіталізації на становить 36,5% (при нормативному 50%), показник динаміки рівня госпіталізації - 23%. Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що становить на сьогодні 45% (при нормативному 65%). Це свідчить про превалювання тяжких форм коронавірусної хвороби в області. Понад 98% госпіталізованих із COVID-19 – це невакциновані особи.

На епідпроцес в області впливає циркуляція мутованого штаму Дельта коронавірусу. Із 22 досліджень на виявлення мутацій віруру SARS-CoV-2, проведених за останні дні, всі мають позитивний результат. Серед них мешканці м.Луцька, Локачинського, Луцького, Горохівського, Любешівського, Маневицького районів.

"Серед хворих - дитина віком 2 років та дорослі особи віком від 18 до 69 років. Історія подорожі у хворих за межі області відсутня, що свідчить про місцевий шлях передачі", - розповіла головний державний лікар області.

Серед хворих - 2-річна дитина: на Волині виявили 22 випадки коровірусу штаму Дельта

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь – у списку регіонів, де ріст захворюваності на Covid-19 відбувається найінтенсивніше
27 вересень, 2021, 17:14