У Луцьку хочуть закрити комунальне підприємство

У Луцьку хочуть закрити комунальне підприємство
Міськвиконком Луцької міської ради вирішив рекомендувати міській раді ліквідувати комунальне підприємство «Молодість» через те, що воно займається лише здачею в оренду та обслуговуванням комунальних приміщень і не приносить прибутку.

Про це йшлося на засіданні виконкому 16 лютого.

Директор «Молодості» Олександр Ковальський повідомив, що за результатами 2011 року витрати підприємства зменшилися на 3%, кредиторська заборгованість зменшилася на 19%, а прибуток склав 5 тисяч гривень, що у 4 рази менше, ніж у минулому році.

З-поміж основних причин зменшення прибутку, зі слів Ковальського, є передача будинку побуту за адресою Лесі Українки, 35, на баланс міськвиконкому, де працювали орендарі підприємства.

Зі слів Ковальського, ведеться робота з дебіторською заборгованістю за комунальні послуги підприємців, які звільнили приміщення на Лесі Українки, 35, не розрахувавшись.

Нині, нагадаємо, у цьому приміщення планують створити Центр надання адміністративних послуг.

Окрім цього приміщення, в «Молодості» залишилися будівлі за адресою Червоного хреста, 16, де переважно зосереджують орендарів-пільговиків, та Соборності, 11а.

Член виконкому Володимир Гунчик економічної доцільності існування підприємства, котре не веде господарську діяльність, не бачить.

«Ваш валовий дохід 1 мільйон гривень. При цьому матеріальні витрати становлять близько 300 тисяч гривень, на фонд заробітної плати 224 тисяч гривень і 515 тисяч гривень податків. Сплюсуємо і це вже більше 1 мільйона. Де ж прибуток?» - запитав Гунчик.

Як варіант Володимир Гунчик запропонував передати функцію здачі оренди приміщень відділу комунального майна.

«Проблеми там були створені до нас. Підприємству немає сенсу економічно існувати. Воно є збитковим апріорі. Підприємство є збитковим, і його треба закрити», - категорично висловився член виконкому і заступник міського голови Василь Байцим.

Разом з тим, він зауважив, що вже виносив рішення про ліквідацію «Молодості» на сесію міської ради, і цю ініціативу не підтримали.

Крім того, рішення не дозволила прокуратура, адже підприємство має заборгованість перед міською радою. Адже колишні керівники підприємства не в повному обсязі перераховували дохід підприємства до міської казни, а отже, тепер вони повинні їх вертати.

«Карти вам в руки. Значить, ви недостатньо попрацювали з депутатським корпусом», - прокоментував песимістичні погляди Байцима віце-мер Святослав Кравчук.

Отож, як варіант Василь Байцим запропонував рекомендувати сесії ради передати у статутний фонд підприємства 300 тисяч гривень, а те своєю чергою перерахує гроші міському бюджету. Відтак підстави для протесту прокуратури будуть вичерпані.

Олександр Ковальський зауважив, що єдиною доцільністю існування підприємства є обслуговування приміщень. Мовляв, проблем зі старими комунікаціями, юридичними відносинами з орендарями вистачає кожного дня і потрібен постійний штат для їх вирішення.

Виконком все ж вирішив розробити рішення про ліквідацію КП «Молодість» та рекомендувати сесії його підтримати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно депутатам надо на жизнь. А КУДА ЖЕ ЕЩЕ ДЕНЬГИ ПОЙДУТ?

Відповісти