Готують до виписки волинянина, що першим серед дітей отримав донорське серце

Готують до виписки волинянина, що першим серед дітей отримав донорське серце
13-річному волинянину Максиму Давидюку тиждень тому пересадили серце. Операцію зробили у Львові спільно з командою Бориса Тодурова зі столичного Інституту серця. Нині хлопець проходить реабілітацію у Києві, за тиждень поїде додому.

Про це розповів Суспільному директор Інституту серця Борис Тодуров.

Нагадаємо, Максим Давидюк став першою дитиною в Україні, якій пересадили серце. Донором став 54-річний чоловік, який помер від інсульту.

Трансплантувати дитині доросле серце - не ідеальний варіант, — розповідає лікар Борис Тодуров, — але дітей-донорів в Україні немає. Донора вибирали за групою крові, резус-фактором і вагою.

У липні в Максима Давидюка стався інсульт, згодом лікарі встановили кардіоміопатію. Єдиним шансом врятувати хлопчика була трансплантація.

Після операції Максим почувається добре, — каже його мати. Зауважує, що на її думку, після операції син подорослішав, в нього піднялася свідомість, він почав цінувати життя.

Нині хлопець почав ходити, в нього з’явився апетит. Після операції Максим завів сторінку в Instagram, на якій зараз майже шість тисяч підписників. Хлопець там розповідає про свій стан після операції.

Поїхати додому, на Волинь, пацієнт зможе за тиждень, — каже Борис Тодуров. Попереду у хлопця довга реабілітація. До кінця життя Максим прийматиме імунодепресанти, які завадять відторгнути чужий орган.

За словами лікаря, нині в листі очікування - понад 60 пацієнтів різного віку, які чекають на донорське серце. Давидюки ж хочуть знайти родину чоловіка, завдяки якому врятовано їхнього сина, щоб подякувати. 


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Готують до виписки волинянина, що першим серед дітей отримав донорське серце
30 вересень, 2021, 11:10