Бібліотекам Ковельської громади подарували спеціальний тираж книг

Бібліотекам Ковельської громади подарували спеціальний тираж книг
Бібліотеки – значимі осередки культурного життя. Попри стрімкий розвиток комп’ютерних технологій та велику кількість онлайн-літератури, молодь все одно продовжує читати паперові книги. Тому бібліотеки є досі актуальними. Але їх робота була б неможливою без бібліотекарів.

Всеукраїнський день бібліотек відзначають в Україні щорічно 30 вересня. З нагоди свята привітали бібліотекарів Ковельської громади. Урочистості відбулися у Ковельській центральній районній бібліотеці для дітей.

Окремих бібліотекарів громади відзначили подяками від Ковельської міської ради, управління культури, молоді та спорту Ковельської міської ради, Волинської ОДА.



Заступниця Ковельського міського голови Наталія Маленицька доєдналася до привітань і побажала бібліотекарям вдячних читачів. Вона зазначила, що в епоху інтернету читання паперових книг - це модно і для дітей, і для дорослих.

На захід завітав директор благодійного фонду народного депутата України Степана Івахіва «Патріоти Волині» Павло Самолюк. Він подякував бібліотекарям за їх плідну працю. На його думку, саме бібліотекарі популяризують читання книг серед дітей, молоді та дорослих.

«Мені приємно, що зараз бібліотеки розвиваються. Сьогодні молодь любить читати. Яким би не був технологічним світ, все одно завжди велике задоволення – тримати книжку в руках. В першу чергу, це завдяки бібліотекарям, їх плідній роботі, любові до своєї справи. Дякую вам за те, що ви пропагуєте книгу та прививаєте любов до читання. Бажаю творчого натхнення, добра, здоров’я, сімейного благополуччя та всього найкращого», - звернувся до бібліотекарів Павло Самолюк.



Цікаво, що директор фонду «Патріоти Волині» Павло Самолюк приїхав не з порожніми руками. Він розповів, що народний обранець Степан Івахів підготував подарунок для бібліотек свого округу. Депутат домовився із видавництвом «А-ба-ба-га-ла-ма-га» про додатковий тираж книг відомої української письменниці Марії Матіос «Солодка Даруся» та «Букова земля», які надрукували спеціально для бібліотек 21 округу. Обсяг – 1 тисяча примірників.



Павло Самолюк пригадав, що у 2012 році Степан Івахів разом із своїм благодійним фондом приїжджав у кожну бібліотеку Ковельської громади для реалізації проєкту «Бібліотека майбутнього».

«В рамках проєкту ми замінювали вікна, клеїли шпалери, замінювали меблі, проводили інтернет. Ми багато років працювали над матеріально-технічним забезпеченням, аби в бібліотеках було затишно. Та бібліотекарі все одно просили, щоб ми купували їм нові книги», - каже директор фонду «Патріоти Волині».

Директор КЗ «Публічна бібліотека» Ковельської громади Галина Божик подякувала благодійному фонду «Патріоти Волині» за ексклюзивний дарунок, підтримку і сприяння у розвитку бібліотек громади.

«Найкращий подарунок для бібліотеки – це книги. Подаровані книги є дуже гарними. Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» - дуже престижне, а книги Марії Матіос – вже класика. Її книги активно читають відвідувачі. Впевнена, що «Солодка Даруся» і «Букова земля» також будуть популярними», - говорить Галина Божик.

Галина Божик зауважила, що народний депутат України Степан Івахів постійно допомагає бібліотекам Ковельської громади: «Ми добре знаємо нашого депутата, бо Степан Івахів постійно допомогає нам. У 2012 році він подарував нам шикарні книги, які й досі читають наші відвідувачі. Також нам поставили пластикові вікна, дали ноутбук. І сьогодні ми відчуваємо підтримку Степана Петровича».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.