Пекар, настроювач піаніно, начальник м'ясного цеху: успішні кейси рекрутерів Волинського обласного центру зайнятості

Пекар, настроювач піаніно, начальник м'ясного цеху: успішні кейси рекрутерів Волинського обласного центру зайнятості
От уже третій рік як Волинський обласний центрі зайнятості впровадив послугу рекрутингу. За цей час завдяки фахівцям вдалося укомплектувати чимало унікальних вакансій, як от хімік, настроювач піаніно і роялів чи сомельє.

Про це йшлося у п’ятницю, 1 жовтня, під час пресконференції.

За словами директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка, рекрутинг – відносно новий напрямок роботи, який розпочали у 2018 році. Фактично рекрутер виконує роль посередника між роботодавцем та пошукачем роботи. Послуга має низку переваг як і для роботодавців, наприклад, не потрібно витрачати кошти, адже у центрі зайнятості це – безкоштовно, не обов’язково мати в штаті менеджера з підбору персоналу тощо, так і для потенційних працівників (ви отримуєте професійний супровід від співбесіди до працевлаштування; вам надають поради щодо складання резюме, проходження співбесіди та інше).

Лише цьогоріч із січня до серпня 1610 роботодавців скористалися послугами рекрутингу обласного центру зайнятості, 396 із них – нові, які раніше взагалі не користувалися послугами служби зайнятості. У підсумку вдалося працевлаштувати 772 людини.

«Результати не вимірюються в десятках тисяч, але це дуже унікальні випадки як працевлаштування, так і задоволення потреб роботодавців щодо укомплектування вакансій. Зважаємо на те, що ще й період карантину не можна розглядати як період економічної активності чи стабільності», - зауважує Роман Романюк.

На сьогодні унікальний банк резюме ОЦЗ має 10842 вакансії, співпрацюючи з популярними ресурсами із пошуку роботи. Вакансії ж можна побачити на декількох ресурсах, зокрема інтерактивній карті Google maps (оновлюється щопонеділка), на сторінках ОЦЗ, філій, відділів рекрутингу у фейсбуці, на платформі Linkedin.

Розповів очільник Волинського обласного центру зайнятості й про унікальні успішні кейси рекрутингу. Так, знайшли працівника на вакансію «настроювач піаніно і роялів» у Волинський фаховий коледж культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського, лікаря-епідеміолога у Волинську обласну клінічну лікарню, хіміка на ПАТ «Луцький пивзавод», сомельє у ТзОВ «Вайн-ярд», машиністку крану на ПП «Інтер-трейд», директора з виробництва на «Ковельсільмаш» тощо. 8 людей із числа безробітних та 23 пошукачів роботи влаштували на ТОВ «Волиньдорбуд», що втілює проєкти в рамках «Великого будівництва».

«Спільними зусиллями, крок за кроком ми можемо показувати хороші результати. Рекрутинг – кропітка, системна, доволі непроста праця, що має гарні результати», - відзначив Роман Романюк.

Поділилися результатами співпраці із ВОЦЗ й самі роботодавці. Так, засновниця «Happy bakery» Юлія Грицюк каже, що співпраця розпочалася ще з 2014 року. Жінка 15 років пропрацювала у «Волиньголовпостач». Опинилася на біржі, написала проєкт і отримала допомогу на створення бізнесу. Юлія Грицюк на умовах франшизи відкрила «Франс.уа» у Луцьку, де штат вдалося укомплектувати й завдяки ЦЗ зокрема. У період локдауну бізнесу також служба зайнятості допомагала фінансово. Проте жінка вирішила створити свій бізнес, заснувавши «Happy bakery», де випікають справжній хліб на заквасках.

«Наступний етап співпраці – рекрутинг. Ми зрозуміли, що розміщуємо вакансії через Work.ua, але вони платні, ми й так звертаємося за допомогою через різні джерела, але це можна робити й через ВОЦЗ. По-перше, це безкоштовно, По-друге, це ефективно. По-третє, це комфортно. Звернулися – отримали допомогу, отримали на певні вакансії людей», - говорить засновниця закладу. Утім, нині важко знайти пекарів, тож охочі можуть звернутися як до роботодавця, так і до служби зайнятості, де навіть можуть навчити з нуля, організувавши відповідні курси.

Директор з виробництва ТОВ «Вестконд» Антоніна Сукач говорить, що підприємство на ринку 4 роки і займається випуском цукерок, печива, бісквітною продукцією. У «Вестконд» в основному – робітничі професії.

«Від правильного підбору персоналу залежить і атмосфера в колективі, в цеху, коли люди працюють пліч-о-пліч, у них все виходить, то це впливає і на кількість випущеної продукції, виконання плану, на якість. Пробували ми звертатися на різні платформи, розміщували оголошення в газеті щодо пошуку працівників, але дійшли висновку, що найбільш дієвими є послуги рекрутингу центру зайнятості», - ділиться досвідом співпраці Антоніна Сукач. Це насамперед через те, що потенційного працівника рекрутери готують до співбесіди, розповідають основні моменти, як от умови праці, вимоги. Антоніна Сукач додала, що підприємство розширюється і виходить на закордонні ринки, тому й надалі звертатиметься за послугами ВОЦЗ.

Менеджер з підбору персоналу ТОВ «Континіум-Трейд» Юлія Макарицька зауважує, що співпраця між компанією та службою зайнятості триває вже кілька років. Вона сама знайшла роботу завдяки центру зайнятості та фахівцям – кар’єрним радникам. «Континіум-Трейд» щомісяця подає 3-7 лінійних вакансій.

«Хочу подякувати за тісну співпрацю в період локдауну. Коли, на жаль, не працювали багато мереж, кав’ярень, ми працювали, адже люди хочуть їсти завжди. Гіпермаркет «Там Там Сімейні традиції» – найбільший на теренах Західної України. До нас йшли працівники з центру зайнятості на роботу завдяки працівникам відділу рекрутингу. Вони допомогли закрити унікальну вакансію – пекаря. Уже колега озвучувала, що це проблематично. Допомогли закрити вузькопрофільну вакансію – начальник м’ясного цеху. Підібрали дуже хорошу кандидатку, ми співпрацюємо вже рік, немає абсолютно ніяких нарікань», - відзначає Юлія Макарицька і додає, що потреба в співпраці з центром зайнятості є, вакансії є, тому кожен зможе знайти заняття до душі, не їдучи на заробітки за кордон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пекар, настроювач піаніно, начальник м'ясного цеху: успішні кейси рекрутерів Волинського обласного центру зайнятості
01 жовтень, 2021, 14:15