Колодяжному подарували «Лісову пісню» у витинанках

Колодяжному подарували «Лісову пісню» у витинанках
Музей Лесі Українки в селі Колодяжне поповнився 14 витинанками за творами поетеси - їх подарувала волинська художниця-графік, майстер витинанок, член Національної спілки майстрів народного мистецтва Ярослава Галькун.

Про це повідомили хранителі Музею.

Випускниця Київської академії образотворчого мистецтва та архітектури витинанками займається з дитинства і досягла значних успіхів.

Подарунок Ярослави Галькун – це майстерні витинанки до «Лісової пісні» Лесі Українки: Мавка, Лукаш, Водяна русалка, Перелесник, Той, що в скалі сидить, Той, що греблі рве, Лісовик, Перелесник, Куці.

«Тематика її витинанок різноманітна, торкається української культури, звичаїв, міфології, а також взаємодії людини із Всесвітом. У її творчому доробку сотні робіт, які виставлялися як в Україні – у Луцьку, Києві, Львові, Черкасах, Івано-Франківську, Севастополі, так і за кордоном – у Польщі, Литві, Іспанії», - кажуть співробітники музею.

До слова, це не перший подарунок художниці шанувальникам генію Лесі Українки. Адже витинанки Ярослави Галькун надруковані і мініатюрному виданні «Леся Українка. Лісова пісня. Драма-феєрія в 3-х діях», яке видано з нагоди 135- річчя від дня народження Лесі Українки та 95-річчя від часу написання драми.

Довідка

Витинанки – один із видів українського народного декоративного мистецтва. Це сюжетні та орнаментальні прикраси житла, ажурно або силуетно витяті ножицями, вирізані ножем з білого або кольорового паперу. Їх використовували для прикрашення стін, вікон, полиць, груб, коминів, печей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДУЖЕ ГАРНО!!! Оце талант!!!
Відповісти
Останні новини
Колодяжному подарували «Лісову пісню» у витинанках
16 лютий, 2012, 12:32