У Луцьку розпочався фестиваль «Стравінський та Україна»

У Луцьку розпочався фестиваль «Стравінський та Україна»
В обласному центрі відкрили XVIII музичний фестиваль "Стравінський та Україна". У перший день фестивалю до Луцька приїхали музиканти академічного камерного оркестру "Віртуози Львова".

Захід розпочався ввечері 1 жовтня в обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка, - повідомляє Суспільне.

Як розповів кореспонденту Суспільного художній керівник і диригент академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" Сергій Бурко, музиканти відвідали різні міста України, Європи та південної Америки, проте до обласного центру Волині приїхали вперше.

"Ми свідомо поєднали з виконанням твори Миколи Колеси, Мирослава, Скорика, і вихованців вже іншої генерації львівської композиторської школи", – зазначив Сергій Бурко.

Особливістю фестивалю є українсько-польсько-британська складова, – говорить художній керівник фестивалю "Стравінський і Україна" Василь Ворон.

"Таким він відроджувався у 2005 і таким він є до сьогоднішнього дня. Ми одержуємо те, що належить історії Стравінського і його малій батьківщині. В цьому фестивалі буде так само – Стравінський у репертуарі віртуозів Львова, і буде ще у трьох програмах, але переважно лунатиме музика українських композиторів", – каже Василь Ворон.

Концерт організували з урахуванням карантинних вимог – заповненістю половини залу.

Фестиваль "Стравінський та Україна" завершиться 10 жовтня концертом гітариста Якуба Костюшка за участі академічного камерного оркестру "Кантабіле" Волинської обласної філармонії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розпочався фестиваль «Стравінський та Україна»
02 жовтень, 2021, 05:27