Експерт оцінив, чи потрібен Луцьку аеропорт

Експерт оцінив, чи потрібен Луцьку аеропорт
Експерт з місцевого економічного розвитку Асоціації міст України Ігор Парасюк вважає, що у Луцьку треба думати не про аеропорт з пасажирським терміналом, а зосередитися на «карго перевезеннях».

Про це він написав у соцмережі Facebook.

На своїй сторінці у Facebook радник луцького міського голови Василь Байцим відреагував на новину про те, що німецькі інвестори хочуть будувати аеропорт під Луцьком.

«Для мене особисто було і є очевидним, що без аеропорту місто не матиме сучасного рівня розвитку в найближчому майбутньому», - зазначає Байцим.

Під дописом радника мера Луцька свою позицію почали висловлювати інші люди.

«Тут треба шукати іншу нішу - карго перевезення і «перевалочна база» - тоді шанси є. Крім того, для цієї мети не треба будувати дорожезних пасажирських терміналів. Склади коштують дешевше. Я просто впевнений, що єдиний можливий внутрішній рейс Луцьк-Київ буде порожнім, бо ваші «крутелики» поїдуть джипом, а інші грошей на політ пошкодують, бо маршруткою в десятки разів дешевше», - зазначив експерт Ігор Парасюк.

«Внутрішніх рейсів між містами в Україні не буде доти, доки не почне розвиватись економіка. Навіть між Одесою (1 млн.) і Харковом (2,7 млн.) немає рейсу. Де тут Луцьк? Варіанти - мала авіація, а далі - буде видно. 2-3 рейси на Європу ситуацію окупності не дають навіть для мікротерміналу», - додав він.

До того ж, Парасюк зазначає: «Дорога Львів - Луцьк першої категорії потрібна - 100%».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ні вантажний ні пасажирський аеропорт Луцьку з сучасним рівнем доходів НАФУЙ не потрібний!!!Літати буде нікому а від вантажного люди отримають лиш додаткове забруднення у вигляді керосину!!!
Відповісти
Ну на рахунок дороги до Львова, то її потрібно це точно зробити і якомога скоріше. А там і аеропорт кращий і новий і відстань нормальна 150 км (дай добру дорогу і за 2,5 години можна буде доїхати.)
Відповісти
Що значить в голові без перспективи! От Петро І, будуючи місто по якому їздили тільки кіньми, збудував дороги, де наразі поміщаються шість рядів авто. Оце ГОЛОВА! А тут лиш би поскиглити "кому потрібен", "хто літатиме"...
І ще. Відколи це Парасюк став експертом з перельотів? І чи це не львівська заздрість? :))
Відповісти
Аеропорт нужен,как воздух,Луцку.Есть инвестор который хочет вложить свои деньги в строительство аеропорта,пусть вкладывает.Немец перед тем как вести разговор,много раз просчитал и перепроверил.А тут ровенский войко чтото начал вставлять палки в колеса.Конечно Ровно это не нравится.Так что инвестору надо дать зеленую улицуи всячески ему помогать.
Відповісти
Был-бы еще инвестор нормальный, а не очередной пройдоха!:) Пусть вначале сделают хоть проект, полетит первый самолет, а потом посмотрим...
Відповісти
є в Рівному. Вистачить...
Відповісти
потібно думати на перспективу приклад китайці
Відповісти
Доброю дорогою до Львова можна було б доїхати не за 2,5, а за півтори години!!!
Відповісти
"...радник луцького міського голови Василь Байцим відреагував"
Байцим реагирует только на кеш.
Вспомните Киверцовский ДОК. Где он?
Можно ответить в рифму.
Васина работа.
Відповісти
Останні новини
Експерт оцінив, чи потрібен Луцьку аеропорт
28 серпень, 2013, 11:44