У райцентрі на Волині оновили стадіон. ФОТО

У райцентрі на Волині оновили стадіон. ФОТО
У Турійську оновлений стадіон відкривали товариським матчем команд тренерів місцевої ДЮСШ та священників.

Кілька десятиліть тому цей стадіон побудували на болоті, - пише Слово Волині з посиланням на голову Турійської РДА Олександра Дишлюка.

Нині рівень ґрунтових вод настільки піднявся, що проводити будь-які змагання стало неможливим.

"Було прикро дивитися, коли ми проводили футбольні змагання на цьому стадіоні. Щороку до Дня Незалежності проводили тут козацьке свято і бачили, як після дощу спортсмени ходили практично у багнюці", – згадує чиновник.

Громада Турійська подала проект реконструкції стадіону на всеукраїнський конкурс програм органів місцевого самоврядування. На відновлення футбольного поля держава виділила 185 тисяч гривень. За ці гроші провели реконструкцію поля, зміцнивши його піском та щебенем.

"Бульдозером зняли верхній шар і завезли туди тисячу кубів піску, щебінь. Ми підняли поле більше ніж на 30 см. Наступного року займуться газоном. Але головне, що вже є інфраструктура. Є глядацькі місця і працює ДЮСШ", – пояснив Дишлюк.

З інфраструктурою підсобили благодійники. Майданчик із твердим покриттям допоміг зробити депутат облради Роман Микитюк. А фонд народного депутата України Степана Івахіва «Патріоти Волині» на це спортивне чудо виділив 150 тисяч гривень. За ці кошти зробили сидіння на стадіоні та впорядкували спортивну інфраструктуру навколо об’єкта.

На новому полі й грати приємніше. Перший товариський матч зіграли команди тренерів ДЮСШ та священиків із дружнім рахунком 5:5. У грі були спірні питання, але матч товариський і все вирішували полюбовно.

"Ми дуже задоволені. Справа не в тому, щоб виграти, а пропагувати здоровий спосіб життя. Спорт – це добре для людини, це благо. Його потрібно розвивати. Наш владика нагадує нам, що необхідно зустрічатися з молоддю і дітьми, не зачинятися у храмі, бо слід пропагувати духовні цінності та здоровий спосіб життя. Ще ми маємо дуже хороший хор. Співаємо на концертах духовні та народні патріотичні пісні. Проводимо літні табори для дітей", – розповів після матчу благочинний Турійської округи протоієрей Віталій Дуда.

Священик зізнався, що йому не часто випадає нагода пограти у футбол, але такий стадіон дає натхнення і поштовх до подальшого розвитку. Турійські священики хочуть запросити на турнір отців із сусідніх районів, бо тепер мають гарний стадіон.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Турійськ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боря хоч мав де побухати)))
Відповісти
Останні новини
У райцентрі на Волині оновили стадіон. ФОТО
28 серпень, 2013, 11:53