У МОЗ повідомили, коли варто очікувати стрімке зростання захворюваності на коронавірус

У МОЗ повідомили, коли варто очікувати стрімке зростання захворюваності на коронавірус
В Україні стрімке зростання захворюваності на коронавірус очікується в листопаді.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю виданню "Фокус", передає ТСН.

За його словами, зараз багато різних прогнозів розвитку пандемії COVID-19 в Україні, але в довгостроковій перспективі вони погано працюють.

"Всі прогнози показують стрімке зростання захворюваності в листопаді і переповнену систему охорони здоров'я. ВООЗ спільно з Національною службою здоров'я України розробила три можливих сценарії розвитку подій: оптимістичний, песимістичний і помірний, по якому ми зараз якраз рухаємося, але ситуація може швидко змінюватися", - сказав головний санлікар.

Кузін розповів, що на рівні кожної області є ще дві-три резервні лікарні для приймання пацієнтів з коронавірусом. На сьогодні налічується близько 40 тисяч ліжок, у разі погіршення ситуації, можна розгорнути до 70 тисяч, а з урахуванням резервних - до 90 тисяч ліжок.

"Система охорони здоров'я вже не може адекватно надавати ургентну медичну допомогу, тобто можуть виникнути проблеми з плановими операціями, з лікуванням інфарктів, інсультів, інших хвороб. Тому МОЗ сьогодні закликає всіх вакцинуватися, щоб не допустити цього", - додав Кузін.

Нагадаємо, в Україні від 23 вересня в усіх регіонах запроваджується "жовта" зона, яка передбачає посилення обмежень. Втім, на відміну від минулорічного локдауну, коли обмеження стосувалися всіх, цьогоріч обмеження певною мірою дещо послаблюють, але лише для вакцинованих українців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви не сценарії розробляйте, а заходи вживайте, щоб мінімізувати розповсюдження хвороби! Це штрафи за порушення карантинних заходів! Це громадський транспорт, масові заходи тощо! Ви ж нічого не робите пля...!!!
Відповісти
маршрутки вже ніхто не перевіряє
Відповісти
Останні новини
У МОЗ повідомили, коли варто очікувати стрімке зростання захворюваності на коронавірус
04 жовтень, 2021, 18:40