Для кого корисний Google Shopping*

Для кого корисний Google Shopping*
Відкриття свого бізнесу тягне безліч витрат на розкрутку, запуск реклами, пошук клієнтів. Покупці давно звикли користуватися продукцією кількох улюблених брендів, тому з побоюванням ставляться до чогось нового. «Гугл Шопінг» створений для того, щоб виносити при запиті користувача всі пов'язані товари з різних магазинів із зазначенням цін та інших особливостей. Ви можете просто перейти по посиланню https://wezom.com.ua/blog/google-shopping, щоб детально розібратися, як працює платформа Google Shopping. Ми ж коротко викладемо суть, яка підкаже вам про нові можливості для продавців і покупців.

Особливості платформи


Коли ви шукаєте продукт в інтернеті, в першу чергу потрібно зайти в Google. При пошуку певного бренду або предмета в верхній частині рядка з'являться маленькі прямокутники з зображеннями, цінами і постачальниками. Це майже схоже на інтернет-магазин по типу Amazon або eBay, але, на відміну від цих платформ, сам Google Shopping не є інтернет-магазином. Це просто рекламна можливість, яку надає найбільшою пошуковою системою в світі. Таким чином, власники магазинів користуються цією пропозицією в надії залучити більше клієнтів на свій сайт за допомогою реклами.

Здається, все настільки просто і зручно, але сам механізм роботи платформи досить складний. Українські користувачі змогли скористатися ним тільки в 2018 році, але відразу побачили в ньому переваги як для покупців, так і для продавців.

Процес відображення товарів або сайтів підтримується двома платформами: Google Реклама і Google Merchant Center. Реклама в інтернеті - це, по суті, інструмент управління проектами. Тут розташовані торгові кампанії, якими можна управляти для досягнення кращих результатів.

Google Shopping працює інакше, ніж інші платформи, такі як текстова реклама і соціальні мережі. Це пов'язано з тим, що, на відміну від оголошень, ви не можете вибрати ключові слова, на яких буде зосереджена ваша кампанія. Замість цього Google вирішує, коли повинні з'явитися ваші списки продуктів. При цьому він бере до уваги безліч чинників, включаючи інформацію, яку ви надаєте в своєму ФІДЕ, на сайті, і встановлені вами ставки. Єдиний спосіб відфільтрувати це - використовувати мінус-слова, тобто ключі, за якими ви не хочете показуватися.

Щоб використовувати Google Shopping, роздрібним продавцям необхідно використовувати дві платформи: Google AdWords і Google Merchant Center.

Що можуть платформи


Google AdWords - це те місце, де продавці проводять свої торгові кампанії. Він дозволяє контролювати бюджети, ставки, такі настройки, як місце розташування, розклад показу оголошень, а також виконувати оптимізацію на основі даних про ефективність реклами з облікового запису AdWords.

Google Merchant Center створений для зберігання фида продуктів. Він включає атрибути товарів для продажу.

Щоб почати роботу на платформі, треба створити обліковий запис Google AdWords. Це простий процес, який можна виконати за допомогою входу в систему. Потім зареєструйтеся в Google Merchant Center. Наступним кроком буде завантаження вашого фида в текстовому або XML-форматі. Він буде містити список продуктів, які ви продаєте, з його атрибутами.

Потім вам потрібно зв'язати свої облікові записи Merchant Center і AdWords. Це можна зробити в розділі налаштувань Google Merchant Center. Він знаходиться під опцією Google AdWords. Реєстрація займає кілька хвилин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.