Важливі служби – в одному місці: у громадах на Волині створять спеціальні центри безпеки

Важливі служби – в одному місці: у громадах на Волині створять спеціальні центри безпеки
Такі Центри розташовуватимуться у кожній територіальній громаді області й об’єднуватимуть під одним дахом поліцію, пожежно-рятувальну службу та швидку допомогу. Найближчим часом їх планують запровадити на Волині.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волинської області.

Учора, в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області відбулася координаційна нарада співробітників поліції та рятувальників. Участь у ній взяв очільник сектору взаємодії з громадами Роман Богдан. Присутні обговорили та визначили порядок першочергових дій щодо створення Центрів безпеки. Зауважимо, що нині запровадження Центрів на Волині перебуває на етапі підготовки необхідних розпорядчих документів.

Роман Богдан зауважив, що у 29 громадах Волині вже впроваджено проект «Поліцейський офіцер громади», там несуть службу 39 ПОГів. Саме так звані «шерифи» працюватимуть у Центрах безпеки, проте на Волині ще не всі громади мають своїх ПОГів.

«За неповних два роки ПОГи дійсно показали якісну роботу та щодень продовжують зміцнювати рівень довіри громадян. Ми також сподіваємося, що усі громади області долучаться до проекту та матимуть своїх поліцейських на місцях», - наголосив начальник сектору взаємодії з громадами.

Поліцейські та рятувальники відзначили, що створення Центрів безпеки значно спростить процедуру звернення для громадян та сприятиме швидшому та якіснішому реагуванню профільних органів на повідомлення. Вони домовилися про плідну співпрацю задля безпечного середовища для кожного мешканця області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.